Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Enscape 3.4: wat is er nieuw?

Als je onze vorige blog hebt gelezen weten nu wat Enscape inhoudt en hoe het werkt, zo niet … lees dan even onze vorige blog voordat je verder leest en kom dan vooral terug!

Voor degene die het nog niet weten … Enscape versie 3.4 is beschikbaar en deze nieuwste versie heeft een aantal ongelofelijk leuke verbeteringen. De grootste verbetering? Enscape voor Mac is beschikbaar. Dat betekend dat vanaf nu ook Enscape vanuit macOS ondersteund is. Ook zijn er categorieën in de bibliotheek, nieuwe interieur-assets, zonposities bewaren en nog veel meer. Nieuwsgierig geworden, lees blijf dan nog even hangen!

1. Wat is er mogelijk met Enscape 3.4 op de mac?

Sinds kort is Enscape dus ook beschikbaar voor SketchUp 2021 en 2022 op macOS Monterey 12.2.1 of hoger wat echt een mega vooruitgang is! Nog niet alles is zo overgenomen als bij Windows maar daar zijn ze natuurlijk hard mee bezig om ook via Mac alles te kunnen met Enscape. Momenteel bevat Enscape voor MacOS deze features die ook in de Windows versie voorkomen:

 • Real-time visualisatie > Visualiseer modellen in real time in het Enscape rendering venster
 • Real time walkthrough > Navigeer door gerenderde projecten met de loop-, vlieg- en pespectiefmodi
 • Exportopties > Exporteer een deel ontwerpideen met renders, 360-graden panorama en web standalone
 • Visuele instelllingen > Gebruik een reeks sfeer-, beeld-, opname- en renderinstellingen om de perfecte look te creeren 
 • Materialen bewerken > Gebruik hoogtemaps en pas texturen aan om het niveau van realisme te verhogen
 •  Gesynchroniseerde aanzichten > Laat het Enscape rendering venster hetzelfde uitzicht tonen als het project.
 • Enscape Asset Library > Kies uit meer dan 3.000 hoogwaardige low-poly 3D-modellen om aan een project toe te voegen.
 • Aanzichten beheren > Creëer opgeslagen aanzichten om gemakkelijk aan een project te refereren en het naadloos vanuit de beste invalshoeken te presenteren.
 • Batch rendering > render aanzichten in batches om tijd te besparen.
 • Panorama Tour > Creëer een navigatiemodus binnen de Panorama Gallery om ontwerpen gemakkelijk te delen.
 • Talen > Enscape for Mac is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Duits, Italiaans, Portugees (Brazilië), Spaans, Frans en Pools.

Functies die nu wel al mogelijk zijn in Windows, zoals virtual reality, video en standalone export, objecten als licht-en geluidsbronnen en eigen bibliotheek zullen zeker later ook bij de Mac worden toegevoegd, maar hiervoor hebben we nog even geduld voor nodig.

2. De nieuwste updates!

Nu we weten dat Enscape ook ondersteund wordt via macOS zijn we natuurlijk heel benieuwd naar de nieuwste updates, we hebben ze natuurlijk even voor je op een rijtje gezet omdat we dachten dat jij dit wel interessant zou vinden!

 • Categories voor de Custom Asset Library > Met de Categories voor de Custom Asset Library kunt u uw eigen geïmporteerde objecten organiseren en structureren. Met de categorieën kunt u filteren op assets, zodat u binnen een paar klikken de assets vindt die u zoekt, waardoor je een snellere workflow krijgt. Aan elke categorie die u aanmaakt, kunt u een naam en een pictogram geven.
 • Objecten en materialen voor interieurontwerp > De Enscape bibliotheek bevat 210 nieuwe objecten en 52 nieuwe materialen met het thema interieurontwerp.
 • Bewaar de zonpositie in Views > Met deze functie slaat u de zonpositie op in views. Voorheen werden de zonposities die u bewerkte (alleen met sneltoetsen) telkens gereset wanneer u Enscape opnieuw opstartte. Schuifregelaars en invoervelden zijn voorzien zodat u gemakkelijk specifieke zonposities voor andere aanzichten kunt reproduceren.
 • Update Views > U kunt nu de camerapositie en zonpositie voor bestaande opgeslagen aanzichten bewerken. Voorheen kon u alleen de naam en de visuele voorinstelling voor bestaande aanzichten wijzigen.
 • Verbeterde Reflecties > De reflecties in ramen of interieurspiegels zullen met de nieuwe versie uitgebreider zijn en standaard meer details tonen. Gebruikers hoeven niets extra te doen aangezien dit automatisch wordt bijgewerkt met Enscape 3.4.

Ik heb een vraag over Enscape 3.4!

Bij vragen over de nieuwste updates van Enscape of heel iets anders? Neem contact op via de button hieronder. Ben je benieuwd waarin Enscape zich onderscheidt? Lees dan de blog Enscape vs Lumion eens door!