Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

 • Intuïtief 3D programma
 • Ontwerp en opbouw van complete en complexe projecten

SketchUp voor hout- en staalontwerp

Ideeën uitproberen is een stuk goedkoper in SketchUp dan in de werkplaats. Gebruik het programma om mogelijke ontwerpen te visualiseren, zonder écht materiaal te verspillen. De mogelijkheden van SketchUp voor bouwbedrijven zijn legio.

SketchUp voor hout- en staalontwerp. Bekijk de voorwaarden.

Bekijk direct welke licentie voor SketchUp Pro past bij jouw vraag. 

SketchUp voor bouwbedrijven

Speciaal voor hout- en staalontwerp

Snelle progressie in 3D

Als je snel resultaat wil zien, is SketchUp het programma voor jou. Het biedt de makkelijkste manier om te leren 3D-tekenen. En als je eenmaal de smaak te pakken hebt, heb jij de volledige regie over je ontwerp. Zo kun je tekenen wat jij wil en hoe jij wil.

Meten is weten

Een 3D model van je project is de ultieme maatstaf. Met SketchUp kun je met hoge precisie modelleren en afmetingen bepalen, om later zo efficiënt mogelijk je materiaal te gebruiken. SketchUp is verrassend accuraat, dus met SketchUp voor bouwbedrijven is alles mogelijk: van keukenkastjes tot scharnieren, met zoveel detail als je wil.

Jouw 3D gereedschapskist

Realistische materialen

Upload je eigen foto’s om je projecten de gewenste kleur, structuur en afwerking te geven. Of gebruik de catalogus in de 3D Warehouse.

Zaagplan en kostenschatting

Direct in je model

SketchUp biedt overzichten op basis van informatie uit je model. Zo kun je makkelijk onderdelen samenvoegen tot zaagplannen en een schatting maken van de kosten.

Supersnel van
2D naar 3D

Met een paar muisklikken

Zet je ontwerp om naar een 2D bouwplan met dimensies, details en aantekeningen. Alles wat je nodig hebt om te beginnen met bouwen!

SketchUp Pro training

Licenties en training

SketchExpert biedt verschillende mogelijkheden om de vele toepassingen van SketchUp te gebruiken voor bouwbedrijven op de goede manier, op de goede plek. Zo bieden we een breed spectrum aan software, geven we klassikale en individuele cursussen voor verschillende niveau’s (Basiscursus en Vervolg/LayOut-cursus) en we leveren maatwerk in onze incompany-trainingen.

Wil je aan de slag gaan met SketchUp? De basistraining is de start voor elke ontwerper. Je leert hier de basisprincipes om je tekening vlot en correct op te bouwen. Daar heb je nog jaren profijt van!

Heb je de basis onder de knie en wil je nog meer leren? Volg dan het onmisbare vervolg: de Vervolgcursus. Leer uitgekiende technieken en haal alles uit SketchUp Pro. Bovendien leer je ook werken met SketchUp LayOut.

Hebben jouw werknemers behoefte aan SketchUp kennis? Wij komen naar je toe met een training op maat. We werken een programma uit specifiek gericht op jouw werkveld. Zo staan je medewerkers sterk in het tekenen en presenteren met SketchUp.

Welke licentie past bij mij?

Kies hier de SketchUp licentie die bij jou past. Kom je er niet helemaal uit of wil je meer weten? Neem contact op met een medewerker.

Liever teruggebeld worden?
Vul hieronder je gegevens in:

SketchUp Pro

Creëer professionele tekeningen
337 excl. btw per gebruiker - korting op basis van de adviesprijs
 • Desktop en web
 • Ongelimiteerde cloud-opslag met Trimble Connect
 • Support via community, e-mail en telefoon
 • AR Mobile Viewer + XR Headset Viewing
 • Importeren en exporteren in vele bestandstypes
 • Ongelimiteerde 3D Warehouse downloads
 • Nieuw - SketchUp voor iPad!
 • LayOut installatie voor Mac of Windows

SketchUp Studio

Volledige pakket (windows-only)
722 excl. btw per gebruiker - korting op basis van de adviesprijs
 • Alle functionaliteiten van SketchUp Pro
 • V-Ray for SketchUp
 • Voor Windows:
 • Trimble Scan Essentials
 • Revit Importer
Populair

Favoriete extensies

Voor hout- en staalontwerp

Met extensies (of plugins) voeg je functionaliteiten toe aan SketchUp. Hiermee kan je het programma volledig optimaliseren voor eigen gebruiken. Extenties kunnen bijvoorbeeld worden ingezet om sneller te tekenen, eenvoudig te presenteren of fotorealisme toe te voegen.
Skalp for SketchUp - Extensie voor SketchUp

Skalp

Met Skalp maak je doorsnedes en plattegronden van je model, die eindeloos aan te passen zijn. Vul je doorsnedes met elk beschikbaar materiaal, of geef makkelijk vorm aan je eigen stijlen en patronen.

Kubity - Extensies voor SketchUp

Kubity

Met deel je makkelijk je 3D model met je klanten of laat deze op groot scherm zien. Kubity is een applicatie voor het gebruik van VR en AR in SketchUp.

Extensies voor SketchUp - Profile Builder

Profile Builder

Profile Builder 4 is een extensie om slimme profielen en assemblages te maken in SketchUp. Het lijkt op de follow-me tool, maar werkt beter en intuïtiever.