Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Enscape 3.5 nu beschikbaar

Enscape 3.5

In mei 2023 is Enscape 3.5 uitgebracht! Met indrukwekkende functies en verbeteringen biedt Enscape 3.5 nieuwe mogelijkheden om je ontwerpen tot leven te brengen. In deze blogpost zullen we de functies van Enscape 3.5 verkennen en ontdekken waarom het een onmisbaar hulpmiddel is geworden voor professionals in de architectuur- en ontwerpindustrie. Laten we meteen beginnen en duiken in de wereld van Enscape 3.5!

Nog niet in het bezit van een Enscape licentie? Download dan eerst de trial.

Nieuw in Enscape 3.5

Attributen aanpassen

Een van de grootste verzoeken van Enscape-gebruikers is nu beschikbaar in 3.5. Met aanpasbare assets kan je materialen, kleuren en meer voor een eerste reeks bijbehorende objecten aanpassen. Hierdoor wordt het gemakkelijker om de juiste sfeer voor hun 3D-scènes in te stellen. Deze aanpassingen omvatten:

  1. Materialen: pas de materialen en kleuren aan van 100 meubelstukken en accessoires, evenals één kledingstuk voor 40 menselijke assets.
  2. Voertuigkleuren: 91 voertuigen kunnen worden aangepast met behulp van een kleurenpalet of via een HEX-code.
  3. Varianten van assets: sommige assets bevatten alternatieve opties/varianten, waaronder 105 herfstbomen, 120 planten, 55 sportattributen, 25 straatattributen en meer.
  4. Bewerken van meerdere assets: aanpassingen kunnen ook worden toegepast op meerdere selecties. Dit is vooral handig wanneer je meerdere objecten in een scène tegelijk wil verwijderen.
Verbeterde belichting en reflecties

Deze functie is beschikbaar voor gebruikers met een NVIDIA RTX- of AMD RX 6000/7000-videokaart, waardoor ze kunnen genieten van de volledige kracht van deze verbeterde belichtingstechnologie:

Met een verbeterd belichtingsalgoritme wordt nu gezorgd voor een superieure belichting, reflectie en renderkwaliteit. Met name bij interieurscènes zullen gebruikers aanzienlijke verbeteringen opmerken in de kwaliteit van indirecte belichting, wat resulteert in nog realistischere visualisaties. Bovendien zorgt deze upgrade voor een consistentere belichting en nauwkeurigere schaduwen bij spiegelreflecties.

Nieuwe 3D personen

De objectenbibliotheek van Enscape heeft een uitbreiding gekregen met maar liefst 40 nieuwe mensen, allemaal gescand met behulp van Enscape’s geavanceerde 3D-scanner. Het unieke van deze mensen is dat je hun kleding kunt aanpassen, waardoor je nog meer controle hebt over de visuele aspecten van je ontwerpen.

Er zijn plannen om in de toekomst meer dieren en handige objecten te scannen, waardoor de bibliotheek steeds diverser wordt. Momenteel zijn de gescande 3D-mensen exclusief verkrijgbaar en binnenkort zullen ze ook worden opgenomen in Chaos Cosmos, waardoor ze nog toegankelijker worden. Je kunt deze 3D-mensen vinden door eenvoudig te filteren op de tag “Exclusive”. Laat je creativiteit de vrije loop met deze uitgebreide objectenbibliotheek en breng je ontwerpen tot leven met nog meer realisme en detail!

Wil je meer weten over Enscape 3.5? Lees hier de volledige press release. Het is mogelijk om via ons Enscape aan te schaffen. Bekijk hier welk abonnement het beste bij je past.

Enscape FAQ

Bestaat er een Enscape Trial?

Ja! het is mogelijk om een 14 daagse Enscape trial te downloaden. Om gebruik te maken van de trial vul je het formulier in op deze pagina.

Is Enscape geschikt voor Mac?

Ja! Vanaf SketchUp 2021 is Enscape beschikbaar voor Mac.
Bonus: onvergetelijke tips voor Enscape
  1. Vereenvoudig je geometrie: Complexere geometrie kan de renderprestaties vertragen. Zorg ervoor dat je onnodige details, zoals verborgen of overlappende geometrie, verwijdert of vereenvoudigt. Dit kan de verwerkingstijd aanzienlijk verkorten en de algehele prestaties verbeteren.
  2. Gebruik Enscape-cachefunctie: Enscape heeft een cachefunctie waarmee je eerdere renders kunt opslaan en hergebruiken. Door de cachefunctie te gebruiken, hoef je niet elke keer een scène opnieuw te renderen wanneer je kleine wijzigingen aanbrengt. Dit bespaart kostbare tijd en versnelt je workflow.

Onthoud dat oefening en ervaring cruciaal zijn bij het beheersen van Enscape. Blijf experimenteren, ontdekken en leren om je vaardigheden voortdurend te verbeteren en verbluffende visualisaties te creëren. Volg een Enscape cursus en we helpen je bij dit proces!