Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Leer Lumion kennen | Licht in Lumion

In de vorige blog hebben we uitgelegd wat Lumion inhoudt en wat je ermee kan, zo niet, lees dan eerst even de vorige blog op over realisme in Lumion. Hier hebben we het gehad over het toevoegen van realisme. Dit kan door middel van verschillende aspecten. Een van deze aspecten was het gebruik van licht. Dit aspect gaan we in deze blog verder uitwerken.

Het toevoegen van licht in Lumion

Een afbeelding of animatie renderen met de goede instellingen en materialen kan al een hele hoop doen.Maar hetgeen wat een animatie of afbeelding echt helemaal afmaakt is verlichting. Zonder verlichting kan het er mooi uitzien maar zo wordt het nooit realistisch omdat het altijd een redelijk plat beeld blijft. Door gebruik te maken van verlichting in je animaties en afbeeldingen komt er diepte bij kijken en krijg je een veel realistischer beeld. Zo krijg je schaduw en lijnenspel in je ontwerp. Dit zijn enkele stappen die je kunt volgen om op een goede manier licht in Lumion toe te voegen

1. Bepaal de verlichtingsomstandigheden.

Bepaal de tijd van de dag en het weertype waarin je scène zich bevindt, zodat je de juiste verlichtingsinstellingen kunt selecteren.

2. Gebruik zonlicht

Zet de zon in de juiste positie en gebruik de zonsinstellingen om de kleur, helderheid en richting van het zonlicht aan te passen.

3. Voeg binnenverlichting toe

Voeg binnenlampen of andere lichtbronnen toe aan de binnenruimte om een realistische verlichting te creëren.

4. Pas de verlichting aan

Regel de helderheid, kleur en richting van de verlichting om de juiste sfeer en uitstraling te creëren.

5. Voeg schaduw toe

Voeg schaduwen toe aan objecten en oppervlakken door de schaduwinstellingen aan te passen.

6. Render en test

Render de scène en test verschillende verlichtingsinstellingen totdat je tevreden bent met het resultaat.

Licht in Lumion is dè tool om sfeer en diepte in een 3D omgeving te creëren. Gebruik het om objecten te belichten en definiëren. Het is belangrijk om de juiste verhouding tussen verlichting en schaduw te vinden, zodat de scène er realistisch uitziet.

Meer weten over licht in Lumion?

Benieuwd naar nog meer details over het programma Lumion? Houd dan de volgende blogs in de gaten en je komt er vanzelf achter! Bij SketchExpert ben je aan het goede adres voor al je 3D teken en renderwerk. Van support tot verkoop en uitbesteden van renderprojecten. We helpen je graag verder!