Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Profile Builder

Slimme profielen en assemblages in SketchUp

Profile Builder is een geweldig hulpmiddel bij parametrisch ontwerpen en modelleren. Profile Builder is erg goed in het maken van assemblages of repeterende componenten

Snel resultaat met Profile Builder

Je behaalt snel en makkelijk het gewenste resultaat. Binnen SketchUp ken je materialen toe aan vlakken in je ontwerp. Zodra je dit hebt gedaan voeg je met SU Podium materiaaleigenschappen toe. Dit zijn reflectie, refractie en lichtsterke. Vervolgens voeg je belichtingsopties toe, zoals lichtpunten, lichtspots en zonlicht.

Parametrisch ontwerpen

Parametrisch ontwerpen is een ontwerpproces waarbij op basis van data en relaties tussen delen van een bouwwerk een ontwerp kan worden gegenereerd. Redenen om op deze manier te ontwerpen zijn vormgeving, productie, optimalisatie en flexibiliteit.

Profile Builder is erg goed in het maken van assemblages of repeterende componenten zoals bij muren, strapleuningen en hekwerk. Je behaalt snel en makkelijk het gewenste resultaat.

Hoe werkt Profile Builder?

Met Profile Builder creëer je een pad (net als bij de follow-me tool) waarover je een profiel leidt. Wat beter en intuïtiever werkt dan de follow-me tool is het volgende: zowel het pad áls het profiel zijn hierna nog naar wens aan te passen.

In het creëren van een profiel is een ongelimiteerde combinatie van componenten mogelijk. Deze kan je zelf tekenen, of je maakt gebruik van de vele gratis beschikbare profielen (zoals AISC staalvormen (C, HSS, L, S, W), lijstwerk, houtprofielen en betonnen randen). Eigen gemaakte profielen bewaar je in een profielenbrowser.

Een greep uit de functionaliteiten van Profile Builder

Profiles: maak profielen in je tekening

Profielen zijn objecten die langs een pad worden geleid. Denk bijvoorbeeld aan pijpleidingen, plinten en kroonlijsten.

SketchUp cursus Eindhoven

Assemblies: Repeterende objecten maken

Assemblages zijn een collectie aan profielenen repeterende componenten. Je krijgt hierdoor meer complexe vormen langs een pad.
Automatic Assembly Creation Tool: op basis van eerder gemaakte assemblages creëert Profile Builder een assemblage voor je.

Smart path selection tool: een pad selecteren

Deze functie selecteert een snel pad in je SketchUp tekening. In plaats van zelf een pad te kiezen en te klikken, zoekt deze functie het juiste pad voor je.

Hole tool: maak overal gaten in

Schuttingen, wanden, meubels; het maakt niet uit. Deze Profile Builder functie is ideaal voor vele doeleinden.
Ook voor staalconstructies is dit een geweldige tool. Elke sparing kan parametrisch worden gestanst. Veranderd je profiel? Dan blijven je sparingen netjes staan!

SketchUp cursus Eindhoven - lunch

Eigen profielen opslaan en hergebruiken

Maak je eigen profielen en gebruik ze opnieuw. Ideaal om met hetzelfde profiel een ander pad te volgen voor muren, plinten en ook staalconstructies.

Afkorten en verlengen (trim tool)

Profile Builder bevat een complete set van gereedschap voor het bijwerken en verlengen van profielen. Deze stelt je in staat om verbindingen tussen verschillende objecten bij te werken voor vlekkeloze geometrie.

Aanbieding

SketchUp training + Profile Builder licentie

Je kunt ook training bij ons volgen! SketchUp werkt op het oog zeer intuïtief, maar het kan zo veel meer! Volg een SketchUp training en haal het beste uit je tekenwerk!

Uit ervaring

Wat vinden onze klanten van Profile Builder?

Dit is een geweldige tool! Voor staal, hout, constructie, plinten. Het versneld je workflow enorm. Zorg dat je hier handig in gaat worden, want het is een must voor elke SketchUp gebruiker!