Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Leer Lumion kennen | Realisme in Lumion

Wat is Lumion?

Lumion is een 3D-rendering- en animatie software voor architecten en ontwerpers. Het maakt het mogelijk om SketchUp-modellen in realistische beelden en animaties te veranderen met behulp van een grote bibliotheek met materialen, licht- en omgevingsinstellingen. Het is een populair hulpmiddel voor presentaties en visuele communicatie van ontwerpen.

Hoe voeg je realisme in Lumion toe?

Lumion biedt de mogelijkheid om getekende objecten fotorealistisch te maken dankzij de toepassing van verschillende materialen en texturen. Dit realisme wordt versterkt door het gebruik van realistische lichtbronnen en aanpasbare landschappen. Hierdoor ontstaat een zeer realistisch beeld dat lijkt op een foto.

1. Gebruik van realistische materialen en texturen

Door realistische materialen en texturen toe te voegen aan de objecten in je scene, zullen ze er meer realistisch uitzien.

2. Toepassing van realistische lichtbronnen

Realistische verlichting is een belangrijk aspect van realisme. Lumion biedt verschillende soorten lichtbronnen, zoals zonlicht, schaduw en reflecties, om een realistische verlichting te creëren.

3. Gebruik van aanpasbare landschappen

Lumion biedt de mogelijkheid om landschappen te creëren en aan te passen. Hierdoor kun je een realistisch landschap creëren dat bij de scene past.

4. Gebruik van camera instellingen

De camera instellingen, zoals de hoek, de diepte van veld, de scherpte etc., kun je aanpassen om meer realisme in je beeld te creëren.

5. Gebruik van post-processing effecten

Lumion biedt verschillende post-processing effecten die kunnen worden toegevoegd aan de beelden, zoals lens flares, mist en vervaging, om de beelden nog meer realisme te geven.

Gerenderde projecten in Lumion

SketchExpert is specialist in 3D visualisatie. Een schets, een globale tekening of een afgewerkte fotorealistische afbeelding of animatie; het kan allemaal. We hebben een mooi portfolio met een aantal van onze projecten. Of neem een kijkje hieronder om te zien wat realisme in Lumion kan toevoegen aan een bestaande SketchUp tekening.

Zelf aan de slag met realisme in Lumion

Ben jij er klaar voor om met Lumion aan de slag te gaan? Zorg ervoor dat je vaardigheden in SketchUp op orde zijn. Hoe steviger je fundament, hoe hoger je erop kan bouwen. Lumion kan je via onze webshop bestellen. Heb je interesse in training? Stuur ons dan een berichtje!

Meer over Lumion

Dit is de eerste blog in de leer Lumion kennen reeks. In de komende weken zullen we regelmatig een nieuw bericht plaatsen over deze gave render. Wil je meer weten over Lumion? Bekijk dan de productpagina.