Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

SketchUp for iPad: Scan to Design

Aan de slag met de iPad

Maak kennis met SketchUp Scan to Design! Deze functie binnen het gaat je ontwerpproces flink veranderen. Stel je voor dat je met enkel je iPad een ruimte of object kunt scannen en deze scan direct omzet in een nauwkeurig 3D-model binnen SketchUp. Dit is geen toekomstmuziek; dit is hier en nu. In deze blog duiken we dieper in hoe SketchUp for iPad met Scan to Design.

Let op: Scan to Design maakt gebruik van LiDAR-scanning in SketchUp voor iPad om 3D modellen van bestaande ruimtes te genereren. Deze functie vereist een derde generatie 11” en een vijfde generatie 12.9” iPad Pro model vanaf 2020 en later.

Deze functie is te gebruiken voor iedereen die in het bezit is van een SketchUp licentie. Heb je deze nog niet? Bestellen kan SketchUp bestellen kan hier.

Gebruik Scan to Design

1. Open een nieuw SketchUp bestand en klik in de Expanded Toolset op het Scan icoon.

2. Activeer het Scangereedschap.

Scan to Design raster

3. Er verschijnt een scanraster op het scherm van je iPad. SketchUp zal aanwijzingen geven om je te helpen een complete scan te maken.

4. Begin je scan door je apparaat langzaam omhoog, omlaag en over de muren rond de ruimte te bewegen. Ga verder in een gestage, systematische beweging om ervoor te zorgen dat je elk mogelijk detail vastlegt.

Scan to Design Outliner

5. Wanneer je klaar bent met het scannen van een ruimte, tik op Klaar. Verwerken kan enkele minuten duren

6. Na het scannen van een ruimte organiseert SketchUp de geïmporteerde output in je model in de Outliner.

Van iPad naar Desktop met Trimble connect

Scannen met SketchUp for iPad en bewerken in SketchUp for Desktop. Dat is eenvoudig te regelen met Trimble Connect.

Trimble Connect is een cloud-based common data environment (CDE) en samenwerkingsplatform. Je SketchUp abonnement omvat toegang tot Trimble Connect met onbeperkte cloudopslag. Trimble Connect is vanaf SketchUp 2024 rechtstreeks geïntegreerd in SketchUp voor Desktop en heeft zijn eigen toegewijde werkbalk met meer opties beschikbaar in het File menu.

Met de nieuwe integratie van Trimble Connect kun je:

  • Gemakkelijk bestanden openen en opslaan naar Trimble Connect.
  • Revisies bijhouden en zien wanneer een bestand voor het laatst is bijgewerkt.
  • Modellen snel overdragen tussen SketchUp voor Desktop, SketchUp voor Web en SketchUp voor iPad.
  • Een alleen-lezen link delen naar een model opgeslagen in Trimble Connect.

Aan de slag met Scan to Design

Download de nieuwste versie van SketchUp en ontdek de mogelijkheden om jouw ideeën tot leven te brengen. Heb je nog geen SketchUp abonnement? Dit is het perfecte moment om er een aan te schaffen en volledig toegang te krijgen tot de meest geavanceerde tools en functies die SketchUp te bieden heeft.

Met je abonnement krijg je ook toegang tot Trimble Connect, waarmee je moeiteloos documenten kunt delen en samenwerken met je team of andere stakeholders. Bewaar, beheer en deel je modellen in de cloud, en zorg voor een gestroomlijnde samenwerking, ongeacht waar je team zich bevindt.