Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

SketchUp 2023: nu beschikbaar!

Ga aan de slag met de nieuwste versie van SketchUp! Vanaf 21 februari 2023 is SketchUp 2023 beschikbaar. Zorg dat je programma up to date is en mis niets aan nieuwe functies en verbeteringen aan bestaande functies. Nog niet in het bezit van een SketchUp licentie? Bestel ‘m dan snel hier.

SketchUp 2023 Scale figure
SketchUp 2023 Scale figure: Heather en haar kat Lily.

Ongeveer 1 keer in het jaar komt SketchUp uit met een belangrijke update. Iedereen met een actieve licentie (subscription) heeft recht op het downloaden van de laatste versie. In deze blog vertellen we je over de belangrijkste verbeteringen.

SketchUp 2023

Een kort overzicht van de verbeteringen:

  1. De Flip Tool: In SketchUp 2023 kun je Flip Tool met meer zekerheid gebruiken. De tool laat je nu vooraf de uitkomst van je handelingen zien. Hieronder gaan we dieper in op deze functie.
  2. Revit importer voor SketchUp Studio. Eenvoudig revit bestanden importeren in SketchUp Studio. Lees hieronder meer over deze nieuwe functie.
  3. Continue verbetering en prestaties in SketchUp: opvallende verbeteringen in opslaan van grote bestanden, rendering van verborgen, achterkant of gestreepte randen en plaatsing van afbeeldingen.
  4. Continue verbetering en prestaties in LayOut: verbeterde panning en zoom van pagina’s met veel vector-viewports.
  5. Volg, beheer en update DWG bestanden als referenties in LayOut.

SketchUp 2023: Pro

Maak gebruik van de vernieuwde flip Tool

De Flip tool in SketchUp wordt gebruikt om een geselecteerde zijde of groep zijden om te keren langs een as. Hiermee kun je snel de oriëntatie of richting van het geselecteerde object(en) in je SketchUp-model veranderen. De Flip-tool vind je in het menu Modificeren of door te rechtsklikken en Flip Along te selecteren uit het contextmenu.

In de nieuwste SketchUp versie laat de flip tool je vooraf zien wat de uitkomst van je handeling is. Een geweldige update die je zeker maakt van de uitkomst van je handelingen.

SketchUp 2023: Studio

SketchUp Studio bestaat uit een set van professionele ontwerp tools en functionaliteiten, waaronder SketchUp Pro, LayOut, Style Builder, V-Ray en diverse geavanceerde plugin-tools. Het is een alles-in-één oplossing voor 3D-ontwerp en presentatie, gericht op ontwerpers, bouwkundigen en architecten. In SketchUp 2023 komt daar een belangrijke functie bij: de Revit Importer.

Revit importer voor SketchUp Studio

Via plugins was het al eerder mogelijk om een Revit bestand te importeren in SketchUp. Nu komt daar van SketchUp zelf een ingebouwde functie voor. Deze functie is eenvoudig te gebruiken, zeer accuraat en gratis beschikbaar voor SketchUp Studio! Deze functie maakt het eenvoudig om met beide programma’s te werken.

Revit bestand importeren in SketchUp:

Er zijn drie manieren om een Revit bestand te importeren in SketchUp 2023.

  1. Klik op file –> import. In de lijst met ondersteunde bestandsformaten zie je nu ook de optie .rvt staan.
  2. Klik en sleep –> sleep eenvoudig het gewenste Revit bestand naar SketchUp Pro 2023 en ga aan de slag.
  3. Importeer een bestand vanuit Trimble Connect

Let op: de Revit importer is een Windows only functie! Je hebt een Studio licentie nodig om van deze functie gebruik te kunnen maken.

Aan de slag met SketchUp 2023!

Wil jij aan de slag met de nieuwste versie van SketchUp? Bestaande SketchUp Pro en Studio gebruikers kunnen via deze link SketchUp Pro 2023 downloaden. Nog geen SketchUp gebruiker? Bekijk hieronder welk product het beste bij je past.

Bestel hier SketchUp 2023 Pro of SketchUp Studio

Meer weten?

Wij helpen bedrijven, ondernemers en onderwijsinstellingen en particulieren met trainingen, visuals en licenties voor SketchUp, Enscape, V-Ray en andere ontwerpsoftware. Onze diensten zijn geschikt voor elk vakgebied. Of je nu werkt als interieurontwerper, hovenier, architect of dat je aan de slag gaat met iets compleet anders. De nadruk van onze trainingen ligt op HOE je tekent. Wat je tekent, dat laten we aan jou over. We gaan voor kwaliteit in structuur, opbouw en presentatie. Want pas dan zijn de resultaten echt indrukwekkend.