Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

SketchUp 2024: de belangrijkste info

SketchUp 2024 is uit! Als je een actief abonnement hebt, heb je direct toegang tot deze nieuwste versie vol nieuwe functies en verbeteringen. Ontdek hoe de nieuwe tools en verbeteringen je kunnen helpen om sneller, slimmer en mooier te ontwerpen dan ooit tevoren. Heb je nog geen abonnement? Bestel SketchUp om de opties te bekijken en sluit je aan bij de duizenden tevreden ontwerpers die al profiteren van de kracht van SketchUp.

SketchUp 2024

SketchUp 2024 for Desktop

 1. Verbeterde grafische engine: SketchUp’s grafische motor heeft een upgrade gekregen! Deze vernieuwde engine maakt optimaal gebruik van de nieuwste hardware en softwaretechnologieën, wat zorgt voor aanzienlijke verbeteringen in de navigatie en responsiviteit van bestanden.
 2. Ambient occlusion: Een nieuwe stijl die visuele nadruk legt op de interactie tussen randen en vlakken in je modellen, wat diepte en realisme toevoegt binnen SketchUp.
 3. Trimble Connect en link delen: SketchUp 2024 voor Desktop bevat nu een native integratie met Trimble Connect. Hiermee kun je eenvoudig een link delen naar een alleen-lezen versie van je model en snel je .skp-bestanden openen op verschillende apparaten.
 4. Locatie toevoegen: de nieuwe ‘add location’ functie vereenvoudigt het proces van het toevoegen van hoogwaardig, nauwkeurig terrein, inclusief een bijgewerkte workflow, een zichtbare pijl die het ware noorden aangeeft, en verbeterde importopties.
 5. IFC Import en Export Verbeteringen: het importeren van IFC-bestanden in SketchUp is nu sneller en voorspelbaarder. We hebben ook meerdere updates doorgevoerd in de IFC-4 export, die helpen om de consistentie van gegevens en geoptimaliseerde bestanden te behouden, inclusief een optie voor geometrietessellatie en meerdere upgrades in hoe je componenten worden geëxporteerd.
 6. USDZ & gITF Interoperabiliteit: nieuw toegevoegde import- en exportfunctionaliteit voor zowel USDZ als gITF-bestanden opent nieuwe mogelijkheden voor geavanceerde visualisatieworkflows en naadloze overgangen naar en van industriestandaard digitale content creatietools.
 7. Scan Essentials Grond Mesh: het nieuwe Grond Mesh hulpmiddel in Scan Essentials kan snel en gemakkelijk een 3D-puntenwolkscan omzetten in een nauwkeurige, quad-face gebaseerde terreinmesh die je kunt bewerken en manipuleren in SketchUp.
 8. Extensie error Dialog: als een van je extensies niet laadt bij het opstarten van SketchUp, krijg je nu een nieuw error dialog te zien. Dit helpt je te bepalen welke extensie niet werkt, die extensie bij te werken als er een update beschikbaar is, of deze te verwijderen.
 9. Modelleerverbeteringen: verschillende verbeteringen in kerngereedschappen en functies zijn gericht op het verhogen van de productiviteit en helpen je in je creatieve flow te blijven.
 10. Revit Importeur: de Revit Importeur van SketchUp 2024 is nu compatibel met Revit 2024.

SketchUp 2024 LayOut

 1. Versieloze LayOut: vanaf v24.0 zijn LayOut-bestanden versieloos geworden. Dit betekent dat bestanden die in 2024 zijn gecreëerd, geopend kunnen worden in ondersteunde versies (tot twee jaar voor de huidige versie) van LayOut zonder dat ze opgeslagen moeten worden in een specifieke versie van het jaar. Dit maakt de samenwerking en het delen van bestanden gemakkelijker dan ooit.
 2. Prestatieverbeteringen: in het tabblad Prestaties binnen Voorkeuren introduceren we de Draft Mode, ontworpen om de grafische prestaties te verbeteren terwijl je aan je document werkt. Probeer ook de experimentele grafische engine van LayOut [Labs] voor een nog betere ervaring.
 3. Ambient Occlusion: de nieuwe Ambient Occlusion stijl wordt nu herkend en weergegeven in LayOut viewports, wat zorgt voor rijkere 2D-documentatie met meer diepte en realisme.
 4. Verbeterde Inferencing: het vergrendelen van inferenties in LayOut is nu meer vergelijkbaar met SketchUp. Bovendien zal LayOut, terwijl je aan je document werkt, de beschikbare referenties beperken tot entiteiten die het dichtst bij je laatste muisklik liggen, wat de responsiviteit voor het verplaatsen en kopiëren van entiteiten verhoogt.
 5. Niet-Schaalbare Labels: labels hebben niet langer schaalgrepen, maar blijven schaalbaar wanneer ze zijn gekoppeld aan LayOut- of SketchUp-geometrie. Dit zorgt voor flexibiliteit zonder in te leveren op gebruiksgemak.
 6. Exportverbeteringen: bij het exporteren van je document kun je nu meerdere paginabereiken tegelijk kiezen. Exporten zullen nu ook paginanamen naast de bestandsnaam bevatten, wat helpt bij het organiseren en terugvinden van je werk.

Meer weten over SketchUp?

Bij SketchExpert.com leveren we zowel de nieuwste SketchUp software als diepgaande SketchUp trainingen om je vaardigheden te verfijnen. Met SketchUp 2024 op komst, zijn we volledig voorbereid om je door de nieuwste functies en verbeteringen te leiden. Of het nu gaat om de verbeterde grafische engine of de geavanceerde mogelijkheden van LayOut, ons team staat klaar om je te helpen excelleren. Versterk je ontwerpprojecten met SketchUp 2024 via SketchExpert.com.

De content van deze blog wordt mogelijk gemaakt door Trimble