Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

SketchUp 3D Warehouse

Kant en klare objecten plaatsen met SketchUp 3D Warehouse

Een van de grootste voordelen van SketchUp is de toegang tot de 3D Warehouse, een enorme online bibliotheek vol gratis modellen. Dit varieert van eenvoudige objecten zoals meubels en planten tot complexe gebouwen en landschappen. Je kunt deze modellen eenvoudig zoeken en rechtstreeks in je SketchUp-werkruimte importeren. SketchUp Pro biedt de meest uitgebreide toegang tot SketchUp 3D warehouse met volledige functionaliteit voor het zoeken, downloaden en uploaden van modellen.

SketchUp cursus basiscursus

Als je bedrijf efficiëntie nastreeft, is SketchUp een uitstekende keuze voor je ontwerpproces. De gebruiksvriendelijke interface en de uitgebreide bibliotheek in 3D Warehouse maken het eenvoudig om snel hoogwaardige ontwerpen te realiseren. SketchUp is veelzijdig en aanpasbaar voor diverse projecten, van architectuur tot productontwerp. De software integreert moeiteloos met andere tools en de nieuwste AI-gedreven zoekfuncties versnellen het vinden van modellen en materialen. De tijds- en kostenbesparingen die je hiermee realiseert, maken het een waardevolle investering voor elk efficiënt opererend bedrijf.

Voordelen van het gebruiken van 3D Warehouse

  • Tijdbesparing: geen noodzaak om elk model vanaf nul te bouwen.
  • Kwaliteit: geel professioneel ontworpen modellen beschikbaar.
  • Variatie: grote verscheidenheid aan modellen, van architectuur tot meubels en meer.

Bij het gebruik van objecten uit de 3D Warehouse in je SketchUp-tekeningen zijn er een paar cruciale overwegingen om in gedachten te houden. Allereerst is de bestandsgrootte van het geïmporteerde model een belangrijk aandachtspunt. Gedetailleerde en complexe modellen kunnen een grote bestandsgrootte hebben, wat de prestaties van je SketchUp-project kan beïnvloeden, met name als je op een minder krachtige computer werkt.

Ten tweede is de aanpasbaarheid van het model een andere belangrijke factor. Idealiter wil je een model dat op een gestructureerde manier is opgebouwd met groepen en componenten, zodat je het gemakkelijk kunt aanpassen aan je specifieke behoeften. Door zorgvuldig rekening te houden met deze aspecten, kun je de bruikbaarheid en de integratie van objecten in je SketchUp-projecten aanzienlijk verbeteren.

Functionaliteiten in SketchUp 3D Warehouse 2023.1

De nieuwe SketchUp 3D Warehouse is uitgerust met een vernieuwde, uniforme interface voor desktop, mobiel en web, inclusief lichte en donkere modi. Een nieuwe AI-functie versnelt je zoekproces als nooit tevoren. Bespaar ontwerptijd met de 3D Warehouse Afbeeldingszoekfunctie: upload een foto naar de zoekbalk en laat SketchUp’s AI de rest doen. Het toevoegen van realistische texturen en objecten aan je SketchUp-project is nu sneller en intuïtiever dan ooit.

SketchUp 3D warehouse

Zoeken op basis van een afbeelding

Vereenvoudig je ontwerpproces door te zoeken naar 3D-modellen met afbeeldingen in plaats van tekst in de zoekbalk van 3D Warehouse. Maak een foto van een stoel op de showroomvloer of van een moodboard en plaats je inspiratie in de zoekmachine van SketchUp. Laat de AI snel door miljoenen vooraf gebouwde modellen zoeken om de ideale matches te vinden. Je bent niet beperkt tot het zoeken met alleen tekstgebaseerde trefwoorden; afbeeldingszoekopdrachten overbruggen taalbarrières en selecteren de beste modellen uit alle delen van de wereld.

Zoekopdrachten voor materialen

SketchUp heeft de mogelijkheden niet alleen beperkt tot het zoeken naar 3D-modellen. Materialen zijn nu ook doorzoekbaar, filterbaar en direct te downloaden onder het tabblad materials in 3D Warehouse. Je kunt nu eenvoudig materialen en textuurstaaltjes vinden voor gebruik in SketchUp door middel van trefwoordzoekopdrachten. Typ simpelweg de naam van het materiaal in de zoekbalk en klik op het tabblad materials.

Aan de slag met SketchUp 3D Warehouse

Ready om je ontwerpen naar een hoger niveau te tillen? Met SketchUp is het nu eenvoudiger dan ooit om aan de slag te gaan. Van doorzoekbare en downloadbare materialen in 3D Warehouse tot krachtige AI-gestuurde zoekfuncties, alles wat je nodig hebt is binnen handbereik. Wacht niet langer, duik vandaag nog in de wereld van SketchUp en ontdek hoe makkelijk het is om je creatieve visie tot leven te brengen! Start nu en ervaar het gemak en de efficiëntie van modern ontwerpen.