Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

 • Van planten tot parken
 • Breng tuinontwerp tot leven

SketchExpert voor hoveniers

Gebruik SketchUp om te tekenen, en Enscape of Lumion om je tekening realistisch te maken. Gebruik de softeware voor het ontwerpen en visualiseren van tuinen: van eerste ontwerp tot volledige, fotorealistische render van het project. Bestel de software bij SketchExpert. We helpen je graag met goede training op weg. 

SketchUp voor hoveniers

Bekijk direct welke licentie voor SketchUp Pro past bij jouw vraag. 

SketchUp Pro

SketchUp voor hoveniers

Geef vorm aan terrein

Contourlijnen worden oppervlaktes, oppervlaktes worden bekleed met allerlei materialen en zelfs bestaande terreinen kunnen aangepast worden naar je eigen wensen. Werk vanuit 2D CAD bestanden, 3D modellen, DEM data of importeer je eigen afbeeldingen en scans. Nog beter, met SketchUp’s geo-locatie functie kun je het precieze terrein in kaart brengen, met één druk op de knop.

Vind je objecten in het 3D Warehouse

Je hoeft niet bij nul te beginnen. Duizenden objecten zijn vrij beschikbaar in de 3D Warehouse, van planten en bomen tot mensen en auto’s.

Presenteren kun je leren

Animaties, afbeeldingen en video’s maken van je model een krachtig verhaal. Neem je klant mee in het model en deel een heldere visie met afbeeldingen van hoge kwaliteit en gedetailleerde video’s. Nog meer indruk maken? Importeer het model in een VR headset voor een echte belevenis. SketchUp voor hoveniers is het ideale startpunt van je tekenwerk. Ga aan de slag met renderen om van je tekening fotorealistische afbeeldigen te maken. 

SketchUp voor tuinontwerp
SketchUp render tuinontwerp zwembad
SketchUp de hovenier tuin renovatie

Gebruik SketchUp GEO Locatie

Verken de omgeving

Specificeer de lengtegraad en breedtegraad en importeer terreinbeelden met 1 muisklik direct in je tekening.

Breng schaduw in het ontwerp

Op elk tijdstip

Zie precies waar schaduwen vallen. Op elke tijdstip van de dag, elke dag van het jaar, over de hele aarde!

Fotorealistisch opleveren

Met renderplugins

Maak gebruik van 1 van de vele renderplugings om je 3d model te transformeren naar een fotorealistische afbeelding.

Werk samen

Door vele importmogelijkheden

SketchUp praat DW, DXF, KMZ en een heleboel andere 3D formatten.

SketchUp voor hoveniers: trainingen

Welke trainingen bieden wij?

SketchExpert biedt verschillende mogelijkheden om de vele toepassingen van SketchUp te gebruiken op de goede manier, op de goede plek. Zo bieden we een breed spectrum aan software, geven we klassikale en individuele cursussen voor verschillende niveau’s (SketchUp, Enscape én Lumion) en we leveren maatwerk in onze incompany-trainingen. SketchUp voor hoveniers is de ideale tool om impressies te leveren aan klanten. 

Of je nu werkt als interieurontwerper, hovenier, architect of dat je aan de slag gaat met iets compleet anders. De nadruk in de SketchUp cursus ligt op HOE je tekent. Wat je tekent, dat laten we aan jou over. We gaan voor kwaliteit in structuur, opbouw en presentatie. Want pas dan zijn de resultaten echt indrukwekkend. 

SketchUp basiscursus

Wil je aan de slag gaan met SketchUp? De basistraining is de start voor elke ontwerper. Je leert hier de basisprincipes om je tekening vlot en correct op te bouwen. Daar heb je nog jaren profijt van!

SketchUp vervolgcursus

Heb je de basis onder de knie en wil je nog meer leren? Volg dan het onmisbare vervolg: de Vervolgcursus. Leer uitgekiende technieken en haal alles uit SketchUp Pro. Bovendien leer je ook werken met SketchUp LayOut.

Enscape basiscursus

Klaar voor de volgende stap? In de Enscape basiscursus gaan we aan de slag met het toevoegen van fotorealisme in je SketchUp tekening. 

Maatwerk trainingen

Hebben jouw werknemers behoefte aan 3D tekenkennis? Wij komen naar je toe met een training op maat. We werken een programma uit specifiek gericht op jouw werkveld. Zo staan je medewerkers sterk in het tekenen en presenteren met SketchUp.

3D tekenwerk uitbesteden

Je wilt weten hoe je object er uit komt te zien, maar niet zelf aan de slag met tekenwerk. Wij realiseren artist impressions en 3D tekeningen om klanten te overtuigen, maar ook tuinen en voorstellen om een bedrijfspand nieuw leven in te blazen. Variërend van aanbouw tot planologisch voorstel.

Welke licentie past bij mij?

Kies hier de SketchUp licentie die bij jou past. Kom je er niet helemaal uit of wil je meer weten? Neem contact op met een medewerker.

Liever teruggebeld worden?
Vul hieronder je gegevens in:

SketchUp Pro

Creëer professionele tekeningen
319
333 excl. btw per gebruiker per jaar
 • Desktop en web
 • Ongelimiteerde cloud-opslag met Trimble Connect
 • Support via ocmmunity, e-mail en telefoon
 • AR Mobile Viewer + XR Headset Viewing
 • Importeren en exporteren in vele bestandstypes
 • Ongelimiteerde 3D Warehouse downloads
 • LayOut installatie voor Mac of Windows

SketchUp Studio

Ontwerp betere gebouwen
717 excl. btw per gebruiker per jaar
 • Alle functionaliteiten van SketchUp Pro
 • Scan essentials
 • V-Ray render
 • Revit Importer
Populair

Favoriete extensies

Bij SketchUp voor hoveniers

Met extensies (of plugins) voeg je functionaliteiten toe aan SketchUp. Hiermee kan je het programma volledig optimaliseren voor eigen gebruiken. Extenties kunnen bijvoorbeeld worden ingezet om sneller te tekenen, eenvoudig te presenteren of fotorealisme toe te voegen. Deze plugins raden we aan bij SketchUp voor hoveniers:

Extensie voor SketchUp - Lumion

Lumion

Lumion is de meest uitgebreide rendering software voor architecten en landschaps-specialisten. Maak van je SketchUp 3D ontwerp in hoge kwaliteit afbeeldingen en animaties tot 4K grootte. Eenvoudig in gebruik, flexibel samenwerken en hoge kwaliteit. Lumion is de absolute topper als het aankomt op beleving.

Lees meer over Lumion
Extensies voor SketchUp - Enscape

Enscape

Enscape is een real-time render oplossing. In een paar seconden zie je jouw ontwerp in een realistische weergave. Je kunt met VR aan de slag, en je kunt stand-alone bestanden naar je klant sturen. Wijzigingen in je tekening zijn direct zichtbaar in de render.

Lees meer over Enscape
Extensies voor SketchUp - Profile Builder

Profile Builder

Profile Builder is een extensie om slimme profielen en assemblages te maken in SketchUp. Het lijkt op de follow-me tool, maar werkt beter en intuïtiever.

Lees meer over Profile Builder