Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Hoe maak je SketchUp lijnen in rondingen zichtbaar?

Verborgen SketchUp lijnen in rondingen

De vorige blog ging over SketchUp weld edges. Deze blog gaan we het hebben over SketchUp lijnen in rondingen.

In SketchUp lijkt een gebogen oppervlak op het eerste gezicht een vloeiende curve, maar in werkelijkheid is het opgebouwd uit meerdere kleine lijnsegmenten. Deze individuele lijnen worden standaard verborgen om de visuele eenvoud van je model te behouden. Echter, als je wilt inzoomen op de details, kun je deze lijnen zichtbaar maken door simpelweg dubbel te klikken op het gebogen oppervlak. Wil je dat deze lijnen permanent zichtbaar blijven voor toekomstig werk? Geen probleem. Pak de Gum-tool en beweeg ermee over de lijnen die je wilt markeren. Door te slepen en te klikken kun je specifieke lijnen selecteren die dan zichtbaar blijven. Dit biedt je meer controle over de precisie van je ontwerp.

Ben je nog niet in het bezit van een SketchUp abonnement? Deze kan je hier bestellen.

Youtube tutorial: SketchUp lijnen in rondingen

Op YouTube is een schat aan informatie te vinden, en voor degenen die graag aan de slag willen met SketchUp, is SketchExpert.com dé plek om te beginnen. Via ons YouTube-kanaal bieden gratis tutorials aan, waarmee zowel beginners als gevorderden in hun eigen tempo de vele tools van SketchUp kunnen leren kennen en beheersen. Of je nu net start met het programma of je vaardigheden wilt verfijnen, de heldere uitleg en praktische voorbeelden zorgen ervoor dat je snel op weg bent. Bekijk hier onze YouTube Tutorials!

SketchExpert.com | SketchUp Weld Edges: lijnen lassen in SketchUp

Hoe maak je SketchUp lijnen in rondingen zichtbaar?

Dubbel klik op de ronding. Pak dan de gum tool. Beweeg met deze tool, sleep en klik op de lijnen die je wilt blijven zien.

Wil jij de details van SketchUp onder de knie krijgen?

Ontdek de verborgen lijnen, beheers het gebogen oppervlak en leer werken met tools zoals de gum in onze cursus. Duik dieper in de wereld van SketchUp en krijg grip op elk detail van je ontwerp. SketchExpert is SketchUp geautoriseerd trainer én reseller. We hebben meer dan 10 jaar ervaring in het vakgebied.

Volg bij ons een SketchUp cursus of kom met ons in gesprek voor een passend advies. De nadruk in de SketchUp cursus ligt op HOE je tekent. We gaan voor kwaliteit in structuur, opbouw en presentatie.

SketchUp basiscursus