Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Ga aan de slag met SketchUp Post productie!

Wat is SketchUp post productie?

Post productie of post production verwijst naar de stappen die worden genomen na het maken van een 3D-model, zoals het toevoegen van texturen, verlichting, en andere visuele effecten. Het doel van SketchUp post productie is om het model realistischer te maken en het beter te laten aansluiten bij de werkelijkheid. Dit kan worden gedaan door middel van externe plug-ins en add-ons, of door het gebruik van externe beeldbewerkingssoftware.

Renderen en post-productie zijn twee verschillende stappen in het creëren van afbeeldingen.

1. renderen

SketchUp tekening
SketchUp tekening
SketchUp Post Productie render
Afbeelding na renderen

Renderen is het proces waarbij een 3D-model wordt omgezet in een 2D-afbeelding of video. Dit gebeurt door middel van een render engine, zoals V-ray, Lumion of Enscape, die de gegevens van het 3D-model verwerkt en de afbeelding of video genereert. Tijdens het renderen wordt rekening gehouden met zaken zoals verlichting, schaduwen, reflecties en texturen. Het resultaat is een beeld dat zo realistisch mogelijk lijkt.

Voorbeelden van renderprogramma’s: Enscape, Lumion en V-Ray.

2. SketchUp post productie

Post productie is het proces waarbij de afbeelding wordt bewerkt na het renderen. Hiermee kunnen beelden worden verfijnd, verbeterd of aangepast om een bepaald effect te bereiken. Dit kan worden gedaan door middel van beeldbewerkingssoftware zoals Photoshop of Illustrator, waarmee bijvoorbeeld helderheid, contrast, kleur, belichting en texturen kunnen worden aangepast. Post-productie kan ook worden gebruikt om speciale effecten toe te voegen, zoals nevel of mist.

In het algemeen kan worden gezegd dat renderen zorgt voor de realistische weergave van het 3D model, terwijl post-productie zorgt voor de afwerking en presentatie ervan.

Zelf aan de slag met renderen?

Zorg dat je basis goed is! De kwaliteit van je tekenwerk, met name je opbouw is van essentieel belang om te kunnen starten met renderen en SketchUp post productie. Twijfel je of je voldoende skills hebt om aan de slag te gaan met renderen en SketchUp post productie? Check onze SketchUp basiscursus en SketchUp vervolgcursus.

Heb je een stevige basis in het tekenen met SketchUp Bij SketchExpert geven we training ook training in Enscape en Lumion. Hier ga je aan de slag met het fotorealisme toevoegen aan je SketchUp afbeelding.

Array

Rendercursus Enscape: 30 augustus in Amersfoort

Ben je goed in het maken van SketchUp tekeningen? Ga dan aan de slag met de volgende stap en leer

Array

Rendercursus Enscape: 9 oktober in Eindhoven

Ben je goed in het maken van SketchUp tekeningen? Ga dan aan de slag met de volgende stap en leer

Array

Rendercursus Enscape: 10 oktober in Amersfoort

Ben je goed in het maken van SketchUp tekeningen? Ga dan aan de slag met de volgende stap en leer

Je renders optimaliseren met post productie.

Post productie van renderafbeeldingen is maatwerk. Wil jij hiermee aan de slag? Stuur ons een bericht! Aan de hand van jouw input en referentieafbeeldingen geven we je training op maat.