Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Hoe werkt de SketchUp rechthoek of rectangle Tool?

De SketchUp Rectangle Tool

De vorige blog ging over het maken van een schaduw in SketchUp. Deze blog gaan we het hebben over het gebruik van de SketchUp Rectangle Tool.

De SketchUp Rectangle Tool is een hulpmiddel binnen SketchUp dat wordt gebruikt om rechthoekige vormen te tekenen. Met deze tool kun je eenvoudig en snel rechthoeken maken in het platte vlak of in een driedimensionale ruimte. Je kan een rechthoek tekenen van hoek naar hoek, of vanuit het midden. Met de Rectangle Tool kun je ook specifieke afmetingen voor de rechthoek invoeren door de lengte en breedte in te typen voordat je de vorm tekent. Je kunt ook de Shift-toets ingedrukt houden tijdens het tekenen om een perfect vierkant te maken in plaats van een rechthoek.

Ben je nog niet in het bezit van een SketchUp abonnement? Deze kan je hier bestellen.

Wat is de SketchUp rectangle Tool?

Bekijk onze YouTube Tutorials! We leren je de eerste basis van het tekenen met SketchUp.

Waar vind ik de SketchUp Rectangle tool?

De SketchUp Rectangle tool vind je in de grote werkbalk of door de R van rechthoek in te duwen. Houd de muisknop ingedrukt en sleep om de grootte van de rechthoek aan te passen. Zodra je de gewenste grootte hebt bereikt, laat je de muisknop los en wordt de rechthoek gemaakt.

Meer weten over SketchUp?

SketchExpert is SketchUp geautoriseerd trainer én reseller. We hebben meer dan 10 jaar ervaring in het vakgebied.

Volg bij ons een SketchUp cursus of kom met ons in gesprek voor een passend advies. De nadruk in de SketchUp cursus ligt op HOE je tekent. We gaan voor kwaliteit in structuur, opbouw en presentatie.

SketchUp basiscursus

De volgende blog gaat over de muisgebruik in SketchUp klikken of slepen. Klik op de link om naar de blog te gaan.