Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

SketchUp 2022 – slimmer en sneller werken

Werk slimmer en sneller met SketchUp 2022

Met een actieve SketchUp Subscription heb je altijd recht op het gebruik van de laatste versie. Heb je geen SketchUp Subscription? Bestel hem dan direct hier en maak meteen gebruik van SketchUp 2022.

Nieuwe functionaliteiten SketchUp 2022

Wij zijn enthousiast over deze versie! SketchUp 2022 heeft een aantal nieuwe en verbeterde functies waar we erg blij mee zijn. De grootste verandering zit hem in de toevoeging van 3 nieuwe commando’s. Deze nemen we hieronder stuk voor stuk door.

1. Nieuwe tools: search bar

Zoekfunctionaliteit: een handige popup waarmee je specifieke commando’s kan opzoeken. Weet je bijvoorbeeld de push-pull even niet te vinden? Gebruik de search functie om deze snel te bereiken. Deze functie werkt ook voor het zoeken van extensies die je hebt geïnstalleerd. 

De standaard snelkoppeling is shift+S

SketchUp 2022 search command

2. Nieuwe tools: lasso

Lasso select functioneert vergelijkbaar met de gewone select functie. Het verschil zit hem in de precisie. Lasso select geeft je de mogelijkheid om organisch te selecteren in plaats van alles binnen een rechthoek. 

De snelkoppeling is shift+spatiebalk

3. Nieuwe tools: tags toepassen

Tags is geen nieuw commando. De manier waarop we deze gebruiken is dat wel. Met de Tag tool kan je objecten nu rechtstreeks in het venster taggen. 

Updates van bestaande SketchUp tools

Naast het introduceren van de bovenstaande nieuwe tools zijn er ook een aantal verbeteringen doorgevoerd aan bestaande tools. 

SketchUp heeft de freehand tool een hele grote update gegeven. De lijn die je met feehand tekent is organisch en vloeiend. Hij oogt daardoor veel mooier.

Het is eenvoudig om over meerdere segmenten een door te tekenen. Waar dit in de vorige versie alleen met platte vlakken werkte, werkt deze versie in 1 keer multi dimensionaal. De lijn loopt door over het 3d volume.

Doordat de lijn vloeiender is, heeft hij ook meer segmenten. Wil je dit aanpassen, dan kan je direct na het tekenen van een curve het aantal segmenten aanpassen. Zo zorg je dat je SketchUp tekeningen mooi ogen, maar niet te zwaar worden.

Niet meer eindeloos zoeken naar de juiste scene! Met scene search in SketchUp 2022 heb je een duidelijk overzicht. Scene search is een nieuw zoekfilter naast het tabblad scenes. Zo hoef je enkel je gewenste scene in te toetsen om deze te vinden en niet de hele lijst door te lezen.

Deze optie maakt het communiceren van verschillende ontwerpdetails een stuk eenvoudiger en sneller. 

De stampt tool doet precies wat hij zegt: stempelen. De stamp tool maakt kopieën van entity, bijvoorbeeld bomen of scale figures. Vervolgens plaats je met 1 klik deze objecten op een natuurlijke manier over een gebied. 

Deze tool werd al in een 2021 update geïntroduceerd.

Met behulp van de nieuwe tangent inference toggles voor 2-Point- en 3-Point Arc tools, kan je nu snel boograaklijnen specificeren en vergrendelen vanaf een bestaande rand of boog. Niet alleen is de raaklijn beter voorspelbaar, maar je kunt er ook in kortere tijd gebogen vlakken mee maken.

SketchUp LayOut 2022

Sneller en efficiënter werken dan ooit te voren. Met de verbeterde functionalitieten van SketchUp LayOut 2022 

SketchUp leren?

Ons lesmateriaal is altijd up to date!

Kom een cursus bij ons volgen in Amersfoort, Amsterdam of Eindhoven. We geven ook live online trainingen. Investeer in het opbouwen van je SketchUp tekening op de juiste manier. Zo maak je niet alleen een mooi plaatje, maar weet je dat je tekenwerk goed in elkaar zit. Hierdoor kan je doorgroeien naar een vervolgcursus, LayOut training óf aan de slag met het renderen. Je legt de fundering voor al je toekomstige 3D tekenwerk!