Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

SketchUp voor productontwerp

Veel meer dan alleen 3D tekenen

SketchUp voor productontwerp: SketchUp is een handige tool die je kunt gebruiken voor productontwerp. Het programma heeft een gebruiksvriendelijke interface en veel handige functies zoals de “Push/Pull” tool, die je kunt gebruiken om eenvoudig de dikte van een oppervlak te veranderen. Je kunt ook lagen toevoegen en aanpassen om verschillende aspecten van je ontwerp te organiseren. Daarnaast kun je SketchUp ook gebruiken om professionele visualisaties te maken van je meubelontwerpen, door gebruik te maken van de vele beschikbare materialen, texturen en lichtinstellingen.

Voorbeeld van SketchUp voor productontwerp

Bij het geven van SketchUp cursussen ben je altijd benieuwd wat iedereen voor werk doet en waar ze SketchUp voor gaan gebruiken in de toekomst, want iedere keer is dat weer verschillend en je weet nooit wat je tegenkomt.

In deze SketchUp usercase hebben we een speciaal geval: een ontzettend leuk verhaal om zo SketchUp op en andere manier tot zijn recht te laten komen! Het voordeel van SketchUp is dat je eigenlijk alles kan tekenen wat je wilt, van veranda’s tot borrelplanken. Alles wat je in SketchUp kunt tekenen kun je ook in detail maatvoeren en in 3D op schaal tekenen. Hieronder een voorbeeld van wat een cursist met SketchUp voor productontwerp heeft gemaakt.

Bekijk ons portfolio voor nog veel meer voorbeelden van SketchUp tekenwerk.

sketchup voor product ontwerp
SketchUp voor productontwerp

Drie redenen om met SketchUp voor productontwerp aan de slag te gaan.

1. Gebruiksvriendelijkheid

SketchUp is een eenvoudig te gebruiken 3D-ontwerptool die zowel voor beginners als professionals geschikt is. Het biedt een aantal intuïtieve hulpmiddelen die gebruikers in staat stellen om snel en eenvoudig 3D-modellen te maken.

2. Flexibiliteit

SketchUp biedt een grote flexibiliteit in het maken van 3D-modellen. Gebruikers kunnen modellen maken met precieze afmetingen en maten, of modellen maken die meer vrijheid bieden voor creativiteit en experimenteren.

3. Visualiseren en presenteren

SketchUp maakt het mogelijk om de modellen te visualiseren en te presenteren in verschillende perspectieven en verlichtingen, waardoor het een krachtig hulpmiddel is voor het presenteren van productontwerpen aan klanten of het team.

Wat wordt je geleerd in de cursus?

Het is natuurlijk leuk dat je zo kan tekenen en dit uiteindelijk ontwerp ervan kan maken, maar wat komt er allemaal in de cursus naar voren waardoor je uiteindelijke alles met SketchUp kan doen wat je wil vraag je je misschien af?

Het is eigenlijk heel simpel, omdat het een 3 daagse cursus is wordt je stap voor stap meegenomen door SketchUp heen en hiervoor heb je dus genoeg tijd voor om alles in je op te nemen. Hoe moet je welke tool gebruiken en waar komen die tools dan van pas, dit wordt je allemaal op een rustige en persoonlijke manier uitgelegd door de experts van SketchExpert.

Na de basiscursus heb je de mogelijkheid om door te groeien naar de SketchUp vervolgcursus of aan de slag te gaan met renderen. Hiervoor maar je gebruik van Lumion, Enscape, V-ray of 1 van de andere renderprogramma’s die wij aanbieden.

Genoeg redenen om een SketchUp training te komen volgen!

Een cursus biedt een gestructureerde leeromgeving waarin je stap voor stap door de software wordt geleid. Onze docenten zijn zeer ervaren en kunnen je specifieke tips en trucs geven die je niet ontdekt door zelf te gaan experimenteren. Je hebt in onze trainingen altijd ruim de mogelijkheid tot het stellen van vragen en krijgen van feedback.

Het volgen van een training help je om snel vaardig te worden in SketchUp. Hierdoor kan je efficiënt en effectief aan het werk.

Benieuwd naar meer informatie over de cursussen? Ga aan de slag met SketchUp voor productontwerp. We kijken er naar uit om je te verwelkomen bij een van onze trainingen.