Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Hoe maak je verborgen lijnen in SketchUp zichtbaar?

Verborgen lijnen in SketchUp

De vorige blog ging over het gebruik van de freehand tool. Deze keer praten we je bij over verborgen lijnen in SketchUp.

Verborgen lijnen zijn lijnen die niet zichtbaar zijn in de standaardweergave van een 3D-model. Ze worden gebruikt om de randen van objecten aan te geven die zich achter andere objecten bevinden en daarom niet direct zichtbaar zijn. Het gebruik van verborgen lijnen kan nuttig zijn bij het bewerken en detailleren van een model. Als je de verborgen lijnen in SketchUp weer wilt verbergen, kun je eenvoudig de Verborgen geometrie optie uitschakelen.

Ben je nog niet in het bezit van een SketchUp abonnement? Deze kan je hier bestellen.

Tutorial verborgen lijnen in SketchUp zichtbaar maken

Bekijk onze YouTube Tutorials! We leren je de eerste basis van het tekenen met SketchUp.

Hoe maak je verborgen lijnen in SketchUp zichtbaar?

Om de verborgen lijnen in SketchUp zichtbaar te maken, kun je de verborgen geometrie optie inschakelen. Dit wordt gedaan door naar het menu view (beeld) te gaan, vervolgens naar hidden geometry (verborgen geometrie) te navigeren en het selectievakje ernaast aan te vinken. Hierdoor worden alle verborgen lijnen in het model weergegeven.

Meer weten over SketchUp?

SketchExpert is SketchUp geautoriseerd trainer én reseller. We hebben meer dan 10 jaar ervaring in het vakgebied.

Volg bij ons een SketchUp cursus of kom met ons in gesprek voor een passend advies. De nadruk in de SketchUp cursus ligt op HOE je tekent. We gaan voor kwaliteit in structuur, opbouw en presentatie.

SketchUp basiscursus

De volgende blog gaat over het maken van een boog in SketchUp. Klik op de link om naar de blog te gaan.