Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Wat kost SketchUp Pro?

De prijzen van SketchUp

Zoals je weet is SketchUp Pro hét pakket om goede 3D tekeningen mee te maken. Je kunt, nadat je een trial hebt gedaan SketchUp Pro aanschaffen. Je ziet dat er op internet van alles te krijgen is als het om SketchUp gaat. Maar wat kost SketchUp en welke versies zijn er? Twee aspecten voor je aanschaf zijn enorm belangrijk.

Wat kost SketchUp Pro? Kan ik een SketchUp training volgen?  software kopen en visuals bestellen — SketchExpert

1. Koop SketchUp Pro aan bij een Nederlandse dealer

Koop SketchUp Pro bij SketchExpert (voorheen SketchUpExpert.com). We zijn al 15 jaar de expert als het gaat om SketchUp en bijbehorende plugins. Waarom is het zo belangrijk om het via SkechExpert aan te schaffen? We geven Nederlandstalige support en je ontvangt de beste prijs. Na de aanschaf van SketchUp ontvang je een uitgebreid document ondersteund door videomateriaal. Hierdoor kan je direct je licentie activeren en met SketchUp Pro aan de slag. Mocht er dan toch iets niet lukken? Bel, mail of gebruik WhatsApp om met ons in contact te komen, dan helpen we je op weg. Zowel voor 1 als voor 100 licenties ontvang je onze uitgebreide nuchtere service.

We kunnen bestaande licenties ook overnemen zodat je altijd geniet van onze support. Direct bestellen kan hier

2. Koop het goede SketchUp abonnement.

SketchUp Pro is een abonnement wat je per jaar kunt afsluiten. Wat kost SketchUp Pro en wat kost SketchUp studio?

SketchUp Pro kost €315,- per jaar exclusief btw (prijspijl zomer 2023).

SketchUp Studio kost €685,- excl. btw per gebruiker per jaar. (prijspijl zomer 2023).

Een educatieve licentie mag niet worden gebruikt voor commerciële doeleinden.

Een SketchUp abonnement, zoals SketchUp Pro of SketchUp Studio zijn fantastisch. Meerdere keren per jaar komt er een update binnen een versie. Deze worden desgewenst automatisch gegenereerd. Komt er binnen de looptijd van je abonnement een nieuwe versie uit, bijvoorbeeld SketchUp Pro 2023, dan kan je deze downloaden en installeren. Je logt uit bij de oude versie en je logt in bij de nieuwe versie; en off you go!

Welke abonnementen zijn er met SketchUp?

Er zijn twee gangbare SketchUp abonnementen.

Wat zit er bij SketchUp Pro Subscription?

  • SketchUp Pro voor desktop. Bestaande uit SketchUp Pro, LayOut (voor 2D documentatie) en Style Builder (om je eigen stijl te maken).
  • SketchUp for iPad. Ja, je leest het goed. Je krijgt bij je abonnement gratis SketchUp for iPad. Deze is in 2022 gelanceerd en geeft je de vrijheid om ontspannen te tekenen met een iPad en een apple pencil. Via Trimble Connect kan je vervolgens je tekening delen en sturen naar de SketchUp Pro desktop versie.
  • Trimble Connect Business voor onbeperkte cloud-opslag en samenwerken in de cloud. Hierin kan je SketchUp documenten online kwijt. Je kunt natuurlijk ook je bestanden lokaal als .skp opslaan.
  • Viewers voor de Hololens, Virtual Reality en Augmented Reality;
  • Overal toegang tot de Premium Browser versie van SketchUp.
  • Te activeren op twee apparaten. Op 1 apparaat tegelijk beschikbaar.

Wat zit er bij SketchUp Studio?

  • Alle functies van SketchUp Pro Subscription waaronder SketchUp Pro, Layout, Stylebuilder, Trimble Connect Business , SketchUp viewers, de premium browserversie en natuurlijk SketchUp for iPad.
  • V-Ray for SketchUp. Een geïntegreerde V-Ray applicatie waarmee je geweldige renders kunt creëren. Een render is een fotorealistische weergave van je tekening.
  • Trimble Scan Essentials. Hiermee kan je pointcoud bestanden (puntwolken) in SketchUp zetten om daar verder op te kunnen tekenen.

Kan je SketchUp ook kopen als permanente licentie?

Nee, helaas. SketchUp Classic License is niet meer beschikbaar. Mocht je die nog wel hebben; deze blijft altijd werken. Er zit wel een maar aan vast. Het SketchUp 3D warehouse is niet meer beschikbaar voor versies ouder dan twee jaar. Tekenen kan dus altijd. Direct het 3D Warehouse is geen optie. Wil je overstappen naar een abonnement? dat kan hier: bestel SketchUp Pro . Wat kost SketchUp Pro? SketchUp Pro kost €315,- excl. btw per gebruiker per jaar (prijspijl zomer 2023). Wat kost SketchUp Studio? SketchUp Studio kost €685,- excl. btw per gebruiker per jaar. (prijspijl zomer 2023).

Zit er een serienummer bij SketchUp Subscription?

Nee. Een serienummer was gebruikelijk bij versies van voor 2019. Ook de authorisation code is niet meer van toepassing. SketchUp is nu een abonnement waarmee je in en uitlog.

SketchUp activeer je met een Trimble ID. Bij je bestelling voer je een email-adres in. Je maakt een Trimble ID aan (met dat mailadres). Daar staat je activatie klaar.
Bij gebruik van SketchUp log je in- en uit met je Trimble ID. Je kunt zelfs op afstand uitloggen. Alle licenties zijn gemakkelijk online te beheren.

Technische ondersteuning en versie-upgrades zijn inbegrepen gedurende de looptijd van je subscription.

Werk de gekochte classic license nog?

Ja, de oude versie van SketchUp, de koopversie, werkt nog steeds. Toch werkt niet alles meer. De online functies, zoals het 3D warehouse werken niet meer. Alle netwerkfuncties van het programma werken tot twee jaar terug. Modellen op 3D warehouse zijn nog wel te bekijken maar niet meer te downloaden.

Is een nieuwere SketchUp versie beter?
Ja, doorgaans wel. De snelheid van de software is elke versie beter dan daarvoor. Ook zijn er nieuwe functionaliteiten zoals de Tag Tool en de verbeterde Outliner, of de selectie-lasso. De nieuwe SketchUp versies zoals SketchUp Pro 2023 werken altijd beter. Je hebt alle functionaliteiten en je kunt bij een abonnement gebruik maken van 3D warehouse.

Is er een netwerkversie voor SketchUp?
De SketchUp Subscription is de oplossing voor bedrijven. Iedereen die met SketchUp werkt krijgt een seat toegekend. Gaat een gebruiker weg, dan kan je de seat online intrekken en aan iemand anders geven. Voor meerdere (netwerk) licenties kijk dan even hier op de website van SketchUp voor bedrijven.

Ik heb vragen over SketchUp

Voor vragen over SketchUp, V-Ray of Enscape kan je terecht bij SketchExpert.com. We leveren Nederlandstalige en Engelstalige support en we leveren licenties en trainingen. Ga naar https://sketchupexpert.com/contact om contact met ons op te nemen. We helpen je graag.

SketchUp Pro kan worden aangeschaft via SketchExpert.com
We zijn geautoriseerd reseller van SketchUp