Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

SketchUp ambient occlusion

Ambient occlusion in SketchUp 2024

Ambient occlusion is een van de nieuwe functie in SketchUp 2024. In deze blog laten we zien wat je van deze geweldige feature kan verwachten. Voeg visuele nadruk en waargenomen diepte toe aan modelranden met een nieuwe wereldwijde stijlinstelling genaamd Ambient occlusion. SketchUp 2024 biedt een nieuwe laag van realisme en innovatieve visuele stijlen direct binnen de SketchUp-interface. Deze nieuwe functie kan worden aangepast om gestileerde visuals te produceren en is beschikbaar op Desktop, iPad en LayOut.

Realisme zonder render

De release van Ambient occlusion is een van de meest significante visuele verbeteringen van SketchUp tot nu toe. Ambient occlusion voegt diepte en realisme toe zonder de noodzaak van een externe rendermotor voor een groot deel van je conceptueel ontwerp. Zowel de diepte als de intensiteit is in deze setting naar eigen behoefte aan te passen.

SketchUp 2024 zonder Ambiant occlusion
Zonder Ambient occlusion
SketchUp 2024 met Ambiant occlusion
Met Ambient occlusion

Ambient occlusion in SketchUp LayOut

LayOut ondersteunt Ambient Occlusion stijlen, waardoor je ze gemakkelijk aan en uit kunt zetten bij het maken van 2D-tekeningen. Wanneer je deze functie inschakelt in de SketchUp-scènes die je in LayOut gebruikt, worden de visuals automatisch bijgewerkt door je hele LayOut-bestand.

Ambient occlusion SketchUp 2024

SketchUp 2024

Ambient occlusion is een van de vele verbeteringen in SketchUp 2024. Iedereen die een abonnement op SketchUp pro heeft kan direct deze nieuwe versie downloaden en gebruik maken van Ambient occlusion. Nog niet in het bezit van een een SketchUp abonnement? Deze kan je eenvoudig hier bestellen.

Mocht je behoefte hebben aan echt renderwerk? Dan kan dat natuurlijk! We bieden diverse renderprogramma’s aan waarmee je realisme aan je SketchUp tekenwerk kan toevoegen.

De content van deze blog wordt mogelijk gemaakt door Trimble