Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Enscape vs Lumion

Enscape vs Lumion: beiden populaire post productie software programma’s voor het maken van 3D visualisaties van gebouwen, landschappen en interieurs. In deze blog gaan we in op 3 belangrijke verschillen tussen deze programma’s.

In het kort: wat is Enscape?

Enscape is een realtime rendering programma dat wordt gebruikt voor het maken van 3D visualisaties van gebouwen, landschappen en interieurs. Realtime renderen betekent dat je je ontwerp direct kunt visualiseren en dat je meteen feedback kunt krijgen over hoe het eruitziet en hoe het aanvoelt.

Enscape heeft vele functies en mogelijkheden voor het aanpassen van de belichting, materialen en omgeving. Hierdoor is het een populair programma is bij architecten, ontwerpers en landschapsarchitecten die op zoek zijn naar snelle en nauwkeurige visualisaties. Enscape is beschikbaar als abonnementsdienst.

In het kort: wat is Lumion?

Lumion is een krachtig renderprogramma dat speciaal is ontworpen voor architecten om zeer gedetailleerde, realistische 3D-visualisaties te maken. Het programma heeft een gebruiksvriendelijke interface en biedt vele materialen, effecten, texturen en objecten die kunnen worden gebruikt om scènes te maken en aan te passen.

Met Lumion kan je de belichting en omgeving van scènes aanpassen en dynamische effecten toevoegen, zoals waterbeweging en bewegende wolken. Lumion is beschikbaar in verschillende versies, variërend in prijs en functies. Lumion is een populaire keuze bij architecten, landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen en ontwerpers die op zoek zijn naar hoogwaardige 3D-visualisaties.

Een vergelijking tussen Enscape vs Lumion

Enscape vs Lumion: werkwijze

Enscape is een plug-in voor SketchUp. Het werkt als een real-time add-on die integreert met SketchUp. Je rendert je 3D model direct binnen SketchUp zonder een bestand te exporteren naar een ander programma. Een voordeel hiervan is dat je je werk binnen je vertrouwde SketchUp omgeving kan doen.

Lumion is een standalone real-time rendering programma dat onafhankelijk van SketchUp kan worden gebruikt. Het programma biedt echter de mogelijkheid om 3D-modellen en scènes te importeren uit SketchUp. Een voordeel hiervan is dat je je tekening in een render klare landschapsomgeving kan plaatsen. Je hoeft deze niet in SketchUp te maken, wat veel tijd bespaart.

Enscape vs Lumion: gebruikersinterface

De gebruikersinterface van Enscape is uitgebreider en heeft meer opties en menu’s om mee te werken. De interface van Enscape is zeer goed georganiseerd en stelt gebruikers in staat om snel te navigeren door de verschillende opties en instellingen. Enscape is ontworpen om ontwerpers te helpen hun ontwerpen zo nauwkeurig en realistisch mogelijk te weergeven.

Lumion heeft een gebruiksvriendelijke interface met een minimalistische uitstraling. De gebruikersinterface is zeer visueel en maakt gebruik van voorbeeldweergaven van objecten en scènes. Lumion is ontworpen om het creëren van visueel aantrekkelijke en indrukwekkende 3D-visualisaties makkelijker te maken.

Enscape vs Lumion: render klare objecten

Renderklare objecten zijn 3D-objecten die zijn ontworpen om direct te gebruiken, zonder dat je ze zelf nog hoeft te modelleren of texturen. Dit kunnen objecten zijn zoals meubels, planten, voertuigen, verlichting, apparaten en andere veelvoorkomende elementen die in een 3D-scene voorkomen.

Enscape heeft een uitgebreide bibliotheek van renderklare objecten en blijft deze voortdurend uitbreiden. Hoewel het misschien niet zo groot is als dat van Lumion, biedt Enscape gebruikers de mogelijkheid om aangepaste objecten en materialen te maken en te importeren.

Lumion heeft een van de grootste bibliotheken van renderklare objecten. Het bedrijf heeft gewerkt aan het uitbreiden van zijn bibliotheek met objecten en biedt vaak nieuwe objecten aan via hun website en sociale media.

  • Lumion Standard: bibliotheek met 2229 objecten
  • Lumion Pro: bibliotheek met 6903 objecten

Belangrijk om te weten

Als je een keuze maakt tussen Enscape vs Lumion is het belangrijk om te weten dat Lumion enkel functioneert op een windows machine. Enscape daarentegen is beschikbaar voor zowel windows als mac gebruikers.

Volg een training

Een cursus biedt een gestructureerde leeromgeving waarin je stap voor stap door de software wordt geleid. Onze docenten zijn zeer ervaren en kunnen je specifieke tips en trucs geven die je niet ontdekt door zelf te gaan experimenteren. Je hebt in onze trainingen altijd ruim de mogelijkheid tot het stellen van vragen en krijgen van feedback.

Voor Enscape bieden we klassikale trainingen aan. Leer hoe Enscape werkt en denkt zodat je snapt wat je tekent en plezier hebt in het gebruik van de software. Ga aan de slag met realistische afbeeldingen, bewegende beelden, 360 graden afbeeldingen en zelfs een VR-beleving! 

Om Lumion te leren, raden we je aan om een privécursus te boeken. Neem contact op voor de mogelijkheden.