Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Enscape, makkelijk een render maken met SketchUp

Enscape … wat houdt het precies in, wat kun je ermee, wat kost het, hoe werkt het? Ben je hier nou benieuwd naar? Lees dan gewoon even verder en je komt er vanzelf achter!

Er is ontzettend veel te vertellen als het gaat om Enscape, maar laten we allereerst eens bij de basis beginnen voor degene die niet weten wat het überhaupt inhoudt. 

1. Wat is Enscape en wat kun je ermee?

Enscape is een visualisatietool voor Revit en Sketchup Pro waarmee je met één druk op de knop uw ontwerp kunt presenteren en tot in de kleinste details in real time tot leven kunt brengen. Met Enscape kun je zelfs live door je ontwerp lopen. Dit is dus gemakkelijk als je je ontwerp bij de klant thuis wilt presenteren en door de ruimte heen wilt lopen. Met Enscape is het maken van een professionele rendering voor iedereen gemakkelijker bereikbaar geworden! 

Oke … nu we weten wat Enscape is en wat je er allemaal mee kan, kunnen we je wat meer vertellen over de software en wat andere belangrijke zaken die erbij komen kijken.

2. Voordelen en Nadelen van Enscape

Dit zijn de voordelen van Enscape!

Er is vandaag de dag ontzettend veel aanbod als het gaat om renderprogramma’s, maar als we kijken naar Enscape in vergelijking met andere rendersoftware zoals SU-Podium, VRay en Lumion dan is het eerste wat gelijk opvalt de hoeveelheid instellingen, Enscape heeft in tegenstelling tot de andere software een zorgvuldig geselecteerd aantal basisinstellingen wat het dus een stukje makkelijker maakt. Hiermee hou je zelf als gebruiker voldoende grip op het eindresultaat zonder dat je eerst uren ofwel dagen bezig bent met het begrijpen van de software.

Een tweede voordeel is dat het maar een paar seconde duurt voordat je rendering te zien is op het tweede scherm, hierdoor kun je heel snel zien of de scene goed is opgezet en verder kunt genereren of dat je de scene nog even wilt aanpassen.

Nog een ander voordeel aan Enscape is dat een licentie zowel met SketchUp als met Revit te gebruiken is. 

Zijn er ook nadelen aan werken met Enscape?

Het enige nadeel aan Enscape is dat het relatief makkelijk is en dat er met andere software meer mogelijk is, en dus uitgebreider is dan Enscape. Maar je kunt jezelf ook afvragen in hoeverre is dit een nadeel?

3. Kun je Enscape zowel op Windows als op een Mac gebruiken?

Enscape is te gebruiken op Windows maar sinds kort ook te gebruiken op Mac. Enscape op een Mac bevat nog niet alle functies die ook te gebruiken zijn bij Windows. De functies Virtual Reality, video en standalone export, objecten als licht en geluidsbronnen en eigen bibliotheek zullen later worden toegevoegd.

Vanaf nu ook ondersteund door IOS!

4. Welk abonnement kun je het beste kopen van Enscape?

Wat is het verschil tussen een fixed-seat en floating license?

Met een fixed-seat license kun je Enscape maar op een apparaat gebruiken. Met een Floating license kun je de software of meerdere apparaten installeren maar op een apparaat te gelijk gebruiken. 

Wat kost Enscape?

Bij ons kost een Enscape Fixed-Seat €75,- excl. btw per gebruiker per maand, maar het is ook mogelijk het een jaarabonnement aan te schaffen voor €479,- per gebruiker, zo ben je namelijk veel voordeliger uit.

Een Enscape Floating jaarabonnement kost per gebruiker €875,-.

5. Hoe kan ik Enscape leren? Of is er een cursus die je kan volgen?

Enscape is jezelf aan te leren omdat het gebruiksvriendelijk is, maar wil je het gewoon in een keer goed aanpakken en alles weten van het programma dan bieden wij als SketchExpert een maatwerk training aan. Geïnteresseerd? Je kunt er altijd een belletje aan wagen of even de website bekijken SketchUp maatwerk privé of InCompany | SketchExpert.

Ik heb vragen over Enscape!

Voor vragen over Escape, maar ook over SketchUp, Lumion of V-Ray kun je bij ons terecht. We leveren Nederlandstalige en Engelstalige support en we leveren licenties en trainingen. Neem gemakkelijk contact op via de button hieronder of bestel Enscape direct!