Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

SketchUp voor desktop

De release van SketchUp 2023.1 heeft op 6 september 2023 plaatsgevonden. In deze blog bespreken we updates en vernieuwde features. Heb je de nieuwste versie al gedownload? Dan heb je de meest zichtbare update vast al gezien: de update van de SketchUp iconen.

Nieuwe functies in SketchUp versie 2023.1

SketchUp voor desktop: een update van de iconen

SketchUp voor Desktop iconen

Na 11 jaar hebben de iconen van SketchUp voor Desktop en LayOut een frisse look gekregen. Hoewel de iconen zijn vernieuwd, blijft de grootte en indeling van je werkbalk hetzelfde. Zo heb je nog steeds veel ruimte om te modelleren en kun je je favoriete gereedschappen herschikken. De nieuwe stijl is modern, maar de functionaliteit die je gewend bent, blijft behouden.

Nieuwe functionaliteit: SketchUp snaps

Snaps maken het eenvoudiger om tussen verschillende gereedschappen te schakelen en diverse aanpassingen aan een object te doen. Je kunt nu modelleringssystemen opzetten die soepel en voorspelbaar in je ontwerp werken, gebaseerd op vooraf bepaalde oriëntatieregels.

3 redenen om snaps te gebruiken

SketchUp Snaps
  1. Objecten plaatsen in bestaande ruimtes: lijn onregelmatige items uit met muren, vloeren of plafonds zonder nieuwe referentiepunten te maken. Dankzij Snaps schuif je balies, planken en meubels snel op hun plek tot je de perfecte opstelling hebt.
  2. Creëer componentmodelleersystemen voor complexe ontwerpen: zet vooraf ingestelde of makkelijk aan te passen systemen op die je ondersteunen bij het inrichten van ingewikkelde structuren zoals gevels, landschappen, meubels en meer. Voor onderdelen die naadloos in elkaar overgaan, zoals rekken in magazijnen, zijn Snaps ideaal.
  3. Dompel je onder in ruimtelijke concepten: met herhaalde bouwmodules maak en onderzoek je grotere vormen. Snaps zorgen ervoor dat je opties vlot kunt uitproberen en evalueren.

Al ons klassikaal cursusmateriaal is al geüpdate naar de nieuwe versie! Bij het volgen van een training leer je direct werken met de nieuwe iconen.

Verbeterde functies in SketchUp versie 2023.1

Toolverbeteringen in SketchUp voor Desktop

Trimble zet zich in voor het verfijnen van je ontwerpervaring door actief naar klantenfeedback te luisteren en daarop in te spelen. Zo introduceren we een vaak gevraagde update voor de Flip-tool: de aangepaste Flip Plane. Hiermee kun je een specifiek vlak kiezen (buiten de standaard X-, Y- en Z-as) om een object om te draaien. Nu kun je in elke richting flippen, en niet alleen op 90 graden. Dit geeft je meer grip en creatieve speelruimte tijdens het modelleren. Ook de Lasso-tool kreeg een update. Met de Polygonal Lasso-tool selecteer je gebieden stap voor stap, wat zorgt voor meer nauwkeurigheid bij gebruik van een muis of trackpad.

LayOut: stroomlijn updates met auto-geassocieerde labels

In de nieuwste versie zorgt voor meer gemak door automatisering van labels uit Scrapbooks en kopieën. Zo hoef je annotaties zoals titels of schalen niet meer handmatig aan te passen, wat vooral bij grote documenten veel tijd scheelt. Met deze vernieuwing blijven, zodra je elementen naar een specifieke viewport op een LayOut-pagina sleept, de annotaties gekoppeld aan die viewport. Elke wijziging hierin activeert automatisch een update. Ook hebben Scrapbooks nu geschaalde groepen, die je makkelijk kunt aanpassen aan de gewenste schaal. Deze aanpassingen minimaliseren de kans op afwijkende labels en viewports en beperken het aantal manuele aanpassingen. Hierdoor gaat het creëren van documenten in LayOut sneller en soepeler.

Ben je klaar om je ontwerpcapaciteiten naar een hoger niveau te tillen? SketchUp biedt je de tools om je visie tot leven te brengen. En om ervoor te zorgen dat je het meeste uit de software haalt, is er geen betere manier dan een training te volgen. Duik in de wereld van SketchUp en ontdek alle mogelijkheden die voor je liggen. Wacht niet langer, bestel SketchUp vandaag nog en schrijf je in voor onze speciale training. Laat je creativiteit de vrije loop en wordt een meester in design met SketchUp! Bestel Nu & Meld Je Aan Voor De Training