Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Veelgestelde vragen SketchUp

Veelgestelde vragen over SketchUp

Van software tot cursussen. Staat je vraag er niet bij? Mail ons gerust!

Er is een gratis SketchUp versie, SketchUp Free. Je kunt SketchUp free alleen gebruiken via je webbrowser. De export mogelijkheden zijn beperkt en SketchUp Layout werkt helaas niet. SketchUp free is bedoeld voor hobbymatig gebruik. Wil je op je werk gebruik maken van SketchUp, schaf dan een licentie aan.

Wij zijn Authorized reseller! Je kan bij ons alle SketchUp Software aanschaffen.

Grote en kleine bedrijven werken met SketchUp. Heb je een groot aantal licenties nodig (9+), kijk dan op de grootzakelijke pagina.

Met de SketchUp Pro Subscription kan je meer ten opzichte van de klassieke koopversie. Je hebt toegang tot de premium webversie, ongelimiteerde opslag in de cloud (Trimble Connect Business) en SketchUp Viewer apps voor mobile, Augmented Reality en Virtual Reality. Daarmee kan je je model gemakkelijker laten zien aan je klanten.

Je hebt al een SketchUp abonnement voor maar €279,- exclusief BTW. Kijk hier voor de mogelijkheden. Je koopt dan een abonnement waarin je een jaar recht hebt om SketchUp op je computer en in je browser te kunnen gebruiken.

Met deze tips is het probleem te verhelpen: Je model is waarschijnlijk te zwaar: Als je model afkomstig is uit een ander programma, dan kan het model zelf al te zwaar zijn. Probeer een nieuwe export.

Je kunt SketchUp gebruiken op een Windows of een Mac computer. Let wel op de systeemeisen. Zorg (bij Windows) dat je een snelle computer hebt geschikt voor OpenGL 4. Een extra grafische kaart is aan te raden, alsmede een snelle processor en een SSD harde schijf.

Ja. Er is een 7 dagen SketchUp trial versie. Download SketchUp via onze site en meld je aan met een Trimble ID.

Onterecht het best bewaarde geheime wapen van de SketchUp Pro bundel. Met Layout koppel je SketchUp aan (virtueel) papier. Maak een onderhoek met je bedrijfslogo en plaats aanzichten en 3D, compleet met maten en beschrijving, op papier. Je kunt tekeningen op schaal weergeven en exporteren, presenteren of uitprinten. Volg een SketchUp Layout gevorderden cursus en leer de fijne kneepjes van dit prachtige programma!

Dat kan bij ons. De nieuwste versie van SketchUp kan je hier downloaden. Laat kort je gegevens bij ons achter en bekijk de installatie video. Je kunt SketchUp ook bij ons aanschaffen. Je hebt Nederlandstalige ondersteuning.

Je hoeft niet altijd over een actieve verbinding te beschikken. Wel heb je ongeveer 1 keer per maand internet nodig, zodat SketchUp je licentie kan nakijken. Je hebt dus een internet verbinding nodig, maar niet altijd actief. Voor 3D warehouse, een online bibliotheek heb je wel internet nodig.

Nee, standaard kan dat niet. Het is dan ook raadzaam om de bron-tekening op te slaan als een oudere SketchUp Pro versie. Ga naar File > Save As > en klik dan op “Save as type” . Kies dan de beoogde SketchUp versie en klik op ‘Save’ om op te slaan Is AutoCad te combineren met SketchUp Ja, dat kan. Je kunt 3Ds en DWG bestanden inladen. Voor nieuwere versies is er ook een goede .ifc import beschikbaar.

Ja, dat kan. Ga naar file > export > 2D graphic . Kies het export formaat en het bestand, en exporteer.

SketchUp leer je bij SketchUp Expert. Je krijgt drie volle dagen de tijd om het programma klassikaal onder de knie te krijgen. We hebben een eigen Nederlandstalige reader. Al meer dan 500 cursisten zijn je voorgegaan.

Schuif aan bij een klassikale cursus of boek een 1-op-1 training. SketchUp les krijgen met je bedrijf? Boek een in-Company training zodat alle werknemers met SketchUp kunnen tekenen.

SketchUp is een heel intuïtief programma. Het is leuk en gemakkelijk en heel veel bedrijven en particulieren maken er gebruik van. Mocht je er nieuw aan beginnen, dan is het sterk aan te raden om eerst een training te volgen. Vaak kunnen acties sneller en makkelijker dan dat je zou denken. Het is zonde om een verkeerde routine aan te leren. Voor zowel nieuwe als bestaande gebruikers is een basiscursus een uitstekende optie om je kennis en vaardigheden up-to-date te krijgen.

Jazeker. We zijn SketchUp Autorized Trainer. Dat betekend dat we jaarlijks examen afleggen en onze kennis altijd up-to-date is. Boek gerust een training.

Er zijn twee mogelijkheden. 1; je hebt de SketchUp Basiscursus succesvol doorlopen of 2; je werkt al een tijd met SketchUp en maakt in je tekeningen aantoonbaar gebruik van groepen, componenten en lagen.