Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Wat is SketchUp LayOut?

SketchUp Pro en SketchUp LayOut

SketchUp Pro is het programma waarin je je 3D model maakt. Hierin maak je gedetailleerde modellen maken van gebouwen, landschappen, interieurs en nog veel meer. In ons portfolio of op instagram vind je een boel voorbeelden van wat je met SketchUp Pro kan maken.

SketchUp LayOut is hét hulpmiddel om je 3D model om te zetten in 2D presentaties en documentatie. Met SketchUp LayOut kan je modellen organiseren in pagina’s, objecten labelen, dimensies toevoegen, afbeeldingen en graphics invoegen en presentaties of rapporten genereren. Het biedt ook tools voor het maken van schema’s, tabellen en diagrammen.

Wat kost SketchUp LayOut?

SketchUp LayOut is geen standalone software, maar maakt deel uit van de SketchUp Pro. SketchUp abonnees hebben dus standaard toegang tot deze gave tool! SketchUp Pro is verkrijgbaar als abonnement. Nog niet in het bezit van een licentie? Schaf deze hier aan.

Aan de slag met SketchUp LayOut:

Je kunt een SketchUp model in een LayOut presentatie importeren. Hieronder vind je een stappenplan om van een SketchUp model een LayOut presentatie te maken:

  1. Maak een nieuw LayOut document en stel het papierformaat en de schaal in op basis van je behoeften.
  2. Importeer het SketchUp model door naar het file menu te gaan, Insert te selecteren en vervolgens SketchUp Model te kiezen. Kies het gewenste SketchUp model en klik op Open.
  3. Plaats het SketchUp model op de pagina door het te slepen en neer te zetten. Je kunt het model naar wens positioneren en schalen.
  4. Voeg tekst, annotaties, dimensies en objecten toe aan de pagina met behulp van de gereedschappen van LayOut.
  5. Pas de stijlen van de verschillende elementen in de presentatie aan, zoals de kleur van de lijnen en de tekst, de transparantie en de lijndikte.
  6. Gebruik de presentatie modus om overgangen tussen pagina’s toe te voegen en animaties te maken.
  7. Exporteer de LayOut-presentatie als een PDF-bestand of als afbeelding om te delen met anderen of om te printen.

Leren presenteren:

Maak je al 3D modellen in SketchUp Pro? En wil je leren presenteren in SketchUp LayOut? Kom bij ons de vervolgcursus doen! De vervolgtraining is bedoeld voor wie de basis van SketchUp goed onder de knie heeft. Dat betekent dat je werkt met groepen, componenten en tags. 

Heb je bij ons niet de basiscursus gevolgd? Dan vragen we je vaak om een SketchUp bestand op te sturen. Zo kunnen we inschatten of je tekenniveau voldoende is om met de vervolgcursus mee te doen.

In onze blogs geven we regelmatig tips over het werken met SketchUp. Bekijk onder andere de blogs over renderen in Enscape vs Lumion. Of de functies van de release van SketchUp 2023.