Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

 • Van verbouwing tot complete woonwijk
 • Breng vastgoed tot leven

SketchUp voor vastgoed en onderhoud

Gebruik SketchUp, Enscape en de BIM Bundle voor het ontwerpen en visualiseren van schilders-, afwerkings- en vastgoedklussen. Tevens voor Stedebouw. Van eerste ontwerp tot volledige, fotorealistische render van het project. 

SketchUp voor vastgoed en onderhoud

Bekijk direct welke licentie voor SketchUp Pro past bij jouw vraag. 

SketchUp Pro

SketchUp voor vastgoed en onderhoud

Communiceer je plannen

SketchUp is een ideaal visueel hulpmiddel, waarmee je makkelijk kan laten zien wat je van plan bent. Zo weet iedereen precies wat ze kunnen verwachten en kan je voorkomen dat je achteraf nog van alles moet aanpassen. Je hoeft niet bij nul te beginnen. Duizenden objecten zijn vrij beschikbaar in de 3D Warehouse, van planten en bomen tot mensen en auto’s.

Ontwerp in 3D

Contourlijnen worden oppervlaktes, oppervlaktes worden bekleed met allerlei materialen en zelfs bestaande terreinen kunnen aangepast worden naar je eigen wensen. Werk vanuit 2D CAD bestanden, 3D modellen, DEM data of importeer je eigen afbeeldingen en scans. Nog beter, met SketchUp’s geo-locatie functie kun je het precieze terrein in kaart brengen, met één druk op de knop.

Presenteren kun je leren

Animaties, afbeeldingen en video’s maken van je model een krachtig verhaal. Neem je klant mee in het model en deel een heldere visie met afbeeldingen van hoge kwaliteit en gedetailleerde video’s. Nog meer indruk maken? Importeer het model in een VR headset voor een echte belevenis. SketchUp voor vastgoed en onderhoud is het ideale startpunt van je tekenwerk. Ga aan de slag met renderen om van je tekening fotorealistische afbeeldingen te maken. 

Woonhuis met verlichting 1 1
sketchUp 2D en 3D Usercase
SU2021 ChannelImagery Hero2 4000x3000 1
Skalp export afbeelding

Gebruik SketchUp GEO Locatie

Verken de omgeving

Specificeer de lengtegraad en breedtegraad en importeer terreinbeelden met 1 muisklik direct in je tekening.

Breng schaduw in het ontwerp

Op elk tijdstip

Zie precies waar schaduwen vallen. Op elke tijdstip van de dag, elke dag van het jaar, over de hele aarde!

Fotorealistisch opleveren

Met renderplugins

Maak gebruik van 1 van de vele renderplugings om je 3d model te transformeren naar een fotorealistische afbeelding.

Werk samen

Door vele importmogelijkheden

SketchUp praat DW, DXF, KMZ en een heleboel andere 3D formatten.

SketchUp voor de onderhoudssector: trainingen

Welke trainingen bieden wij?

SketchExpert biedt verschillende mogelijkheden om de vele toepassingen van SketchUp te gebruiken op de goede manier, op de goede plek. Zo bieden we een breed spectrum aan software, geven we klassikale en individuele cursussen voor verschillende niveau’s (SketchUp, Enscape én Lumion) en we leveren maatwerk in onze incompany-trainingen. SketchUp voor de onderhoudssector is de ideale tool om impressies te leveren aan klanten. 

Of je nu werkt als interieurontwerper, hovenier, architect of dat je aan de slag gaat met iets compleet anders. De nadruk van onze cursussen ligt op HOE je tekent. Wat je tekent, dat laten we aan jou over. We gaan voor kwaliteit in structuur, opbouw en presentatie. Want pas dan zijn de resultaten echt indrukwekkend. 

Subsidiemogelijkheden

Stichting mijn carrière biedt werknemers die onder de cao voor schilders-, afwerkings-, vastgoed- en glaszetbedrijf vallen de mogelijkheid om zich door te ontwikkelen in hun vakgebied. Dat doen ze door hen financieel te ondersteunen bij het volgen van trainingen.

SketchUp vervolgcursus

Heb je de basis onder de knie en wil je nog meer leren? Volg dan het onmisbare vervolg: de vervolgcursus. Leer uitgekiende technieken en haal alles uit SketchUp Pro. Bovendien leer je ook werken met SketchUp LayOut.

Enscape basiscursus

Klaar voor de volgende stap? In de Enscape basiscursus gaan we aan de slag met het toevoegen van fotorealisme in je SketchUp tekening. 

Maatwerk trainingen

Hebben jouw werknemers behoefte aan 3D tekenkennis? Wij komen naar je toe met een training op maat. We werken een programma uit specifiek gericht op jouw werkveld. Zo staan je medewerkers sterk in het tekenen en presenteren met SketchUp.

3D tekenwerk uitbesteden

Je wilt weten hoe je object er uit komt te zien, maar niet zelf aan de slag met tekenwerk. Wij realiseren artist impressions en 3D tekeningen om klanten te overtuigen, maar ook tuinen en voorstellen om een bedrijfspand nieuw leven in te blazen. Variërend van aanbouw tot planologisch voorstel.

Welke licentie past bij mij?

Kies hier de SketchUp licentie die bij jou past. Kom je er niet helemaal uit of wil je meer weten? Neem contact op met een medewerker.

Liever teruggebeld worden?
Vul hieronder je gegevens in:

SketchUp Pro

Creëer professionele tekeningen
319
315 excl. btw per gebruiker per jaar
 • Desktop en web
 • Ongelimiteerde cloud-opslag met Trimble Connect
 • Support via ocmmunity, e-mail en telefoon
 • AR Mobile Viewer + XR Headset Viewing
 • Importeren en exporteren in vele bestandstypes
 • Ongelimiteerde 3D Warehouse downloads
 • LayOut installatie voor Mac of Windows

SketchUp Studio

Ontwerp betere gebouwen
639 excl. btw per gebruiker per jaar
 • Alle functionaliteiten van SketchUp Pro
 • Scan essentials
 • V-Ray render
Populair

Favoriete extensies

Bij SketchUp voor vastgoed en onderhoud

Met extensies (of plugins) voeg je functionaliteiten toe aan SketchUp. Hiermee kan je het programma volledig optimaliseren voor eigen gebruiken. Extensies kunnen bijvoorbeeld worden ingezet om sneller te tekenen, eenvoudig te presenteren of fotorealisme toe te voegen. Deze plugins raden we aan bij SketchUp voor vastgoed en onderhoud:

Extensies voor SketchUp Enscape

Enscape

Enscape is een real-time render oplossing. In een paar seconden zie je jouw ontwerp in een realistische weergave. Je kunt met VR aan de slag, en je kunt stand-alone bestanden naar je klant sturen. Wijzigingen in je tekening zijn direct zichtbaar in de render.

Lees meer over Lumion
Extensies voor SketchUp Quantifier pro

Quantifier Pro

Quantifier Pro maakt rapportages over hoeveelheden en volumes zoals lengte, breedte, hoogte, aantallen, gewicht en kosten. De rapportages zijn volledige aanpasbaar en je hebt controle over eenheden. Je kan gedetailleerde kosten inschattingen exporteren in HTML of CSV.

Lees meer over Quantifier Pro
Extensies voor SketchUp - Profile Builder

Profile Builder

Profile Builder is een extensie om slimme profielen en assemblages te maken in SketchUp. Het lijkt op de follow-me tool, maar werkt beter en intuïtiever.

Lees meer over Profile Builder

Portfolio

Wil je weten wat je kan met SketchUp? Hieronder een greep van de tekenprojecten waar we mee bezig zijn geweest. Ga zelf aan de slag! Of besteed je tekenwerk aan ons uit met onze tekenservice

Heb je nog vragen? Neem contact op! Door onze jarenlange tekenervaring hebben we alle kennis en ervaring in huis om je vragen met betrekking tot SketchUp en / of renders te beantwoorden.

Geen vragen meer? Bestel hier SketchUp Pro en hier Lumion Pro