Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Authorised SketchUp Training 

SketchUp Error Hulpvideo's

Je werkt met SketchUp of je wil gaan werken met SketchUp. Soms gaat er wat mis bij de installatie of bij een inlog-melding. Daarom hebben we een aantal tips op een rij gezet, zodat SketchUp weer werkt zoals het hoort. Voor meer informatie; klik op SketchUp instellen documentatie

SketchUp licenties zijn altijd ‘subscriptions’. Je logt in met het mailadres wat bij je bestelling hoort. Serienummers en autorisatiecodes zijn niet van toepassing

Hulpvragen op deze pagina

#1 Trial-melding uitzetten na bestelling

Als je SketchUp hebt besteld moet je een Trimble activatiemail openen. Pas als je via die mail bent ingelogd dan is je bestelling zichtbaar en zal je trial-melding verdwijnen. 

#helpvideo #sketchUp 

#2 SketchUp opstarten op Mac

Heb je SketchUp voor het eerst gedownload? We helpen je met het instellen van de nieuwe SketchUp versie. 

#helpvideo #sketchUp 

#3 SketchUp opstarten op Windows

Heb je SketchUp voor het eerst gedownload? We helpen je met het instellen van de nieuwe SketchUp versie. 

#4 SketchUp Licentie verlopen foutmelding

De foutmelding “you are not licensed” zorgt ervoor dat je SketchUp niet meer in kan. Er zijn meerdere van dit soort meldingen zoals “authorization token Sketchup”of “SketchUp cannot be used”. Meestal is het probleem op deze manier opgelost. Bekijk daarvoor de video.

#5 SketchUp Too Many Machines

Ook al ben je de enige die werkt met SketchUp, toch kan deze melding zich voordoen. To Many Machines. SketchUp doet het dus niet. Deze video lost dit probleem op.


#6 2FA aan of uitzetten

Wil je inloggen met een authenticator op je telefoon, of wil je juist weer inloggen met een wachtwoord inplaats van een code? Volg dan deze video. 


#7 Launch browser again

Het kan zijn dat je SketchUp inlog knop niet werkt. Dan kan je ‘hoog en laag’ springen, maar dat werkt meestal niet.

Je dient het bestand “Login_sessions.dat” op te zoeken en te verwijderen. In deze video leg ik uit hoe.

#8 Grafische Engine wisselen

SketchUp heeft sinds versie 2024 een nieuwe grafische motor, een nieuwe Graphic Engine. Dit heeft veel voordelen voor de snelheid van je tekening. Helaas geeft dit soms problemen op een Mac. Om dit tijdelijk te voorkomen kan je schakelen naar de oude (classic) graphic engine. Bekijk deze video voor hulp.