Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

 • Gemakkelijk te beheren
 • Schaalbaar van 1 - 999 gebruikers
 • Uit te breiden met extensies
 • Licenties, training en beheer

SketchUp voor gemeentes

Met SketchUp creëer je eenvoudig contouren en elementen direct in de bestaande omgeving. Gebruik SketchUp voor gemeentes als startpunt van stedenbouwkundig ontwerp, ruimtelijke ordening of samenstelling van een gebied.

SketchUp voor gemeentes. Bekijk de voorwaarden.

Bekijk direct welke licentie voor SketchUp Pro past bij jouw vraag. 

SketchUp Pro voor gemeentes

SketchUp voor gemeentes

SketchUp Pro is doeltreffende 3D visualisatie software voor gemeentes. Denk bij toepassingen aan aan ruimtelijke ordening, duurzaamheid, herinrichting en als ondersteuning vergunningen. De licentievorm is goed beheersbaar voor ICT’ers en de schaalbaarheid is van 1 tot 100+ gebruikers. 

 

Vele gemeentes maken al gebruik van onze service. SketchExpert begeleid bij aankoop, installatie, support en training van de gehele organisatie. 

Maak overtuigende visualisaties

Met SketchUp maak je toegankelijke modellen, visualisaties en animaties. Stuur je ontwerp naar SketchUp LayOut om 2d plattegronden, notities en schalen toe te voegen. Loop door je ontwerp heen door middel van een animatie om de details van je project te laten zien. SketchUp helpt je om je project begrijpelijk en overtuigend te presenteren.

 

Importeer 2D CAD bestanden, 3D modellen, DEM data of je eigen luchtfoto’s en scan data. Of, nog beter: gebruik SketchUp’s geolocatie en breng het exacte terrein direct in kaart.

De grootste 3D-bibliotheek ter wereld

Je hoeft niet bij het begin te beginnen. Duizenden objecten vind je terug in de online bibliotheek. Vele voertuigen en landschapselementen zijn gratis te downloaden vanuit het 3D warehouse.

Effectief ontwerpen

SketchUp past zich aan jouw behoeften aan. Importeer objecten en genereer fotorealistische renders met behulp van vele extensies.

Import en export

Importeer en exporteer met gemak: SketchUp past in elke werkstroom.

Eenvoudig samenwerken

Laat besluitmakers eenvoudig meekijken met ontwerpen. Maak gebruik van virtual reality apps om modellen te presenteren en feedback te ontvangen.

SketchUp Pro training

Licenties en training

SketchExpert biedt verschillende mogelijkheden voor gemeentes om de vele toepassingen van SketchUp te gebruiken op de goede manier, op de goede plek. Zo bieden we een breed spectrum aan software, geven we klassikale en individuele cursussen voor verschillende niveau’s (Basiscursus en Vervolg/LayOut-cursus) en we leveren maatwerk in onze incompany-trainingen.

Als klein team aan de slag met SketchUp? Volg dan de essentiele SketchUp basis. De basistraining is dé start voor elke ontwerper.
Je leert hier de basisprincipes om je tekening vlot en correct op te bouwen. Leer basis en structuur aan die verhelderd zijn voor eigen tekeningen, maar ook leesbaar zijn voor stakeholders en andere teamleden.

Heb je de basis onder de knie en wil je nog meer leren? Volg dan het onmisbare vervolg: de Vervolgcursus. Leer uitgekiende technieken en haal alles uit SketchUp Pro. Bovendien leer je ook werken met SketchUp LayOut.

SketchUp uitrollen in de gemeente levert vaak specifieke vragen op. Uiteenlopend van het beheren van licenties, tot het integreren van 3D tekenen in de bestaande workflow.

Hebben jouw werknemers behoefte aan SketchUp kennis? Wij komen naar je toe met een training op maat. We werken een programma uit specifiek gericht op jouw werkveld. Zo staan je medewerkers sterk in het tekenen en presenteren met SketchUp.

Vele gemeentes, zoals Assen, Amsterdam, Urk, Kampen en Enschede gingen je voor.

Welke licentie past bij mij?

Kies hier de SketchUp licentie die bij jou past. Kom je er niet helemaal uit of wil je meer weten? Neem contact op met een medewerker.

Liever teruggebeld worden?
Vul hieronder je gegevens in:

SketchUp Pro

Creëer professionele tekeningen
337
333 excl. btw per gebruiker - korting op basis van de adviesprijs
 • Desktop en web
 • Ongelimiteerde cloud-opslag met Trimble Connect
 • Support via ocmmunity, e-mail en telefoon
 • AR Mobile Viewer + XR Headset Viewing
 • Importeren en exporteren in vele bestandstypes
 • Ongelimiteerde 3D Warehouse downloads
 • Nieuw - SketchUp voor iPad!
 • LayOut installatie voor Mac of Windows

SketchUp Studio

Volledige pakket (windows-only)
722
717 excl. btw per gebruiker - korting op basis van de adviesprijs
 • Alle functionaliteiten van SketchUp Pro
 • V-Ray for SketchUp
 • Voor Windows:
 • Trimble Scan Essentials
 • Revit Importer
Populair

Favoriete extensies

Bij gemeentes

Met extensies (of plugins) voeg je functionaliteiten toe aan SketchUp. Hiermee kan je het programma volledig optimaliseren voor eigen gebruiken. Extenties kunnen bijvoorbeeld worden ingezet om sneller te tekenen, eenvoudig te presenteren of fotorealisme toe te voegen.
V-Ray - Extensie voor SketchUp render

V-Ray

V-ray is een slimme en snelle renderoplossing. Het biedt vele belichting- en rendermogelijkheden om fotorealistische afbeeldingen te maken.

Extensies voor SketchUp - Enscape

Enscape

Enscape is een real-time render oplossing. In een paar seconden zie je jouw ontwerp in een realistische weergave. Wijzigingen in je tekening zijn direct zichtbaar in de render.

Skalp for SketchUp - Extensie voor SketchUp

Skalp

Met Skalp maak je doorsnedes en plattegronden van je model, die eindeloos aan te passen zijn. Vul je doorsnedes met elk beschikbaar materiaal, of geef makkelijk vorm aan je eigen stijlen en patronen.

Kubity - Extensies voor SketchUp

Kubity

Met deel je makkelijk je 3D model met je klanten of laat deze op groot scherm zien. Kubity is een applicatie voor het gebruik van VR en AR in SketchUp.

Extensies voor SketchUp - Profile Builder

Profile Builder

Profile Builder 4 is een extensie om slimme profielen en assemblages te maken in SketchUp. Het lijkt op de follow-me tool, maar werkt beter en intuïtiever.

Extensie voor SketchUp - Lumion

Lumion

Lumion is rendering software voor de visualisatie van uw 3D ontwerp in hoge kwaliteit video en stills. Eenvoudig in gebruik, flexibel samenwerken en hoge kwaliteit.

Contactformulier voor gemeenten

Wil je als gemeente meer informatie over SketchUp, Enscape, V-Ray of andere software? We kunnen helpen met training en met visualisatie. Na de contactaanvraag plannen we graag een gesprek met je in.